Hoe kan ik vliegroest verwijderen

Vliegroest in coating, lak of polyester?

Vliegroest of oppervlakteroest ontstaat bij rondvliegende kleine stalen deeltjes. Dit is vooral te zien langs het treinspoor en treinstations. Bij nieuw- en verbouw van casco’s, schepen en staalconstructies ontstaat door snijden en flexen van staal vliegroest of roestslijpsel. Ook in de omgeving van een industriegebied kan vliegroest een probleem vormen. De kleine deeltjes hechten zich in het oppervlak (coating, metaal of polyester) en gaan roesten. Door de roest ontstaan beschadigingen aan de coating.

Schadeclaims door vliegroest of oppervlakteroest

Het komt nogal eens voor dat er schade geclaimd wordt omdat er in de open lucht staal gebikt of geslepen wordt. Het slijpen veroorzaakt rondzwevende metalen deeltjes. Deze stukjes metaal dalen neer op een oppervlak en dat geeft roestvorming.

Roestslijpsel op polyester of gecoate oppervlak

Ijzerslijpsel op een gecoat of polyester oppervlak is over het algemeen een probleem. Het besmette oppervlak moet geschuurd worden om de slijpsel deeltjes weg te halen. Wanneer alle roest weg is, kan het oppervlak weer opnieuw overgeschilderd worden. Maar er is een gemakkelijker en betere manier om roestslijpsel te verwijderen.

Hoe kan ik vliegroest, oppervlakteroest en roestslijpsel verwijderen?

Met Ranex Rustbuster is het probleem met vliegroest of oppervlakteroest eenvoudig op te lossen. Het product wordt op de roest aangebracht met een kwast of roller. Na ongeveer 30 minuten is de roest opgelost en wordt het oppervlak nagespoeld met water. De vliegroest is hiermee volledig verwijderd.

Ook vliegroest of corrosie op rvs en chroom wordt door deze roestomvormer opgelost en maakt het oppervlak glanzend schoon.

Gebruiksaanwijzing bij het verwijderen van vliegroest of oppervlakteroest

  • Ranex Rustbuster aanbrengen op het roestige oppervlak met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar
  • Het oppervlak niet laten indrogen, maar zodra de roest volledig is verdwenen (meestal tussen 30 – 60 minuten), het oppervlak afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

Roest en roestslijpsel eenvoudig verwijderen

De voordelen:

  1. Ranex Rustbuster verwijderd moeiteloos vliegroest en oppervlakte roest van coating en polyester
  2. Ranex Rustbuster verwijdert ook roest op lasnaden.
  3. Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning. Hierdoor is Ranex Rustbuster ook uitermate geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Ranex Rustbuster verwijdert vliegroest eenvoudig en effectief van coating, lak en polyester.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: beton, antifouling, natuursteen, marmer, gegalvaniseerd staal en aluminium