Roest verwijderen fiets

Roest verwijderen fiets

Roest op het stuur, frame, spatbord, lak, wielen en spaken? Je wilt de roest van je fiets eenvoudig maar effectief verwijderen, dan is Ranex Rustbuster dé oplossing. Het is van belang om de roest en roestplekken zo snel mogelijk te verwijderen van je fiets. Hiermee voorkom je dat roest permanente schade toebrengt aan het materiaal.

Zonder stralen of schuren een roestvrije fiets

Ranex Rustbuster vernietigt en verwijdert roest tot in de kern. Tijdens het droogproces wordt de roest als het ware verbrand. Dit betekent dat de roest tot in de kern wordt oplost. Het nieuwe roestvrije oppervlak is geschikt om verder te conserveren met elke gewenste primer of coating. 

Ranex Rustbuster voor gebruik op chroom, rvs, lak en polyester

Ranex Rustbuster  is eenvoudig en effectief te gebruiken bij het verwijderen van roest. Ook problemen met roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen zijn eenvoudig op te lossen. Het product is duurzaam voor materiaal en coating. Dat betekent dat de kwaliteit van coating en materiaal niet aangetast wordt. Ranex Rustbuster wordt zonder problemen gebruikt om vliegroest, roestslijpsel en roeststrepen te verwijderen van metalen, coating en polyester.

Chemische oppervlakte behandeling is een bijzonder goed alternatief voor stralen en schuren.
Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.  Zonder stralen of schuren een roestvrij oppervlak!

De voordelen van Ranex Rustbuster

 • Roest vernietigen en verwijderen tot in de poriën
 • Ideale ondergrond voor vrijwel iedere coating zonder verdere behandeling.
 • Ook voor het verwijderen van vliegroest en roeststrepen.
 • Tast de kwaliteit van coating, polyester en rubber niet aan. Het is dus duurzaam voor materiaal en coating.
 • Ranex Rustbuster is kleurloos en daardoor goed te gebruiken op coating en lak
 • Het is bijzonder efficiënt en eenvoudig in gebruik

Het product  is geschikt voor het verwijderen van roest op metalen als ijzer, staal, rvs, chroom en koper. Daarnaast is het roest of roestaanslag op coating, lak, polyester, rubber geen probleem.

Toepassingen

Naast toepassingen voor de particulier zoals roest verwijderen fiets, of auto, oldtimer en hekwerk, wordt het product gebruikt in de industrie voor de volgende toepassingen:

 • Ontroesten van schepen, machines, voertuigen en gebouwen en machinekamers
 • Verwijderen van gele/bruine aanslag van waterlijn in de scheepvaart & pleziervaart
 • Oplossen van kalk- en cementsluier van tegelwanden en -vloeren
 • Ontroesten en reinigen van RVS machines, spoelbakken, sorteermachines, wasmachines etc.
 • Sterke toepassing in de scheepsbouw, beroepsvaart, pleziervaart en transport
 • Het soortelijk gewicht van Ranex Rustbuster 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Door deze eigenschappen stroomt Ranex Rustbuster naar de bron waar de roest ontstaat. De ontroester is daarom ook bijzonder geschikt om roest te verwijderen uit lasnaden, dubbelingen en holle pijpen.

Belangrijk: Ranex Rustbuster niet gebruiken op gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, natuursteen, marmer en beton