Roest verwijderen zwembad

Roest verwijderen zwembad

Roest of corrosie in een zwembad is een vervelend, maar belangrijker nog; een gevaarlijk probleem. Roest of corrosie ontstaat als gevolg van chloor en urine. Niet alleen materialen onder water, maar door vocht en chloordampen worden materialen boven de waterlijn ook aangetast. Waardoor de sterkte en de kracht van het materiaal wordt ondermijnd. Het verwijderen van roest is daarom ook een belangrijk aandachtsgebied.

Aan roestvorming onderhevig

Door corrosie verliest metaal, staal en rvs de kracht en de sterkte, waardoor het gemakkelijk kan afbreken. Onderdelen in een zwembad die aan roestvorming onderhevig zijn, zijn bijv. fundaties van duikplanken, hekwerken, scharnieren van deuren, startblokken, tribunes, kozijnen, meubilair, scheidrechterstoelen, doelpalen, invalidenliften, frames van TL armaturen, frames van reclameborden.. Corrosie of roest is eenvoudig en effectief op te lossen met Ranex Rustbuster, zonder stralen of schuren.

Ook roeststrepen en vliegroest verwijderen

Ook roeststrepen als gevolg van roestige onderdelen als bouten, schroeven en gevelankers zijn eenvoudig te verwijderen met Ranex Rustbuster.

Bijzondere eigenschappen

Door de vloeibaarheid, het SG van 1.2 en de lage oppervlaktespanning, stroomt Ranex Rustbuster naar elke plaats waar de roest ontstaat. Door deze eigenschappen komt Ranex Rustbuster bij de bron van roest. Hier wordt de roest tot in de kern vernietigd. Het restproduct van het vernietigingsproces of het roest-oplosproces is een gunstig ijzerfosfaat. Dit fosfaat is een inactieve stof is.

Omdat Ranex Rustbuster zeer vloeibaar is, is het product ook uitstekend geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, lasnaden en holle pijpen. Maar daarnaast ook voor het behandelen en verwijderen van roest op plaatwerk, motoren etc.

Ranex Rustbuster is ook voor het verwijderen van vliegroest op coating of polyester en geglazuurde tegels een bijzonder eenvoudig product om problemen met roest en vliegroest letterlijk en figuurlijk op te lossen.

Hoe kan ik roest en roestvlekken verwijderen?

  1. verwijder loszittende verf en loszittende roestdelen
  2. verwijder olie en vet
  3. het te behandelen oppervlak moet droog zijn
  4. breng Ranex Rustbuster aan op de roestige delen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar voor moeilijk bereikbare plaatsen
  5. het behandelde oppervlak 24 uur laten drogen – tijdens het droogproces wordt de roest opgelost
  6. het behandelde oppervlak is na 24 uur roestvrij en het oppervlak is nu klaar om opnieuw gecoat te worden.

Bij het verwijderen van vliegroest, trekt de roest na enkele minuten al weg. Wanneer de roest is weggetrokken, wordt het oppervlak nagespoeld met water of afgenomen met een vochtige doek.

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen en marmer.