Roest verwijderen van metaal

Gepubliceerd op 31 augustus 2019 om 19:55

roest boot verwijderen
Roestbehandeling metaal

Roest op metaal verwijderen

Metaal is een belangrijk materiaal. Veel objecten zijn van metaal gemaakt. Door roest of corrosie wordt de kracht en kwaliteit van metaal beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat we voorkomen dat metaal onderhevig wordt aan roestvorming. Hiervoor is het noodzakelijk om de nodige actie te ondernemen als er roest verwijderd moet worden van metalen objecten, zoals apparatuur en machines of gereedschappen.
In deze blog geven we de reden waarom roestbehandeling zo belangrijk is en waarom je dit moet doen. We vertellen ook hoe we een roestprobleem heel eenvoudig kunnen oplossen.

1. Corrosie

De meest voor de hand liggende reden voor een roestbehandeling is het voorkomen van roest. Roest of corrosie kan op elk metaal voorkomen. Roest komt vaker voor in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en zout. Of door een hogere concentratie van chemicaliën in de lucht.
Metaal voorwerpen in gebieden aan kust zijn meer onderhevig aan dan elders. Zoutstrooien op de weg is ook een grote reden dat leidt tot roest en corrosie van het chassis van een auto. Corrosie is een vorm van slijtage en daarom is het belangrijk om tijdig roest te verwijderen van onze auto om te voorkomen dat ze verder roesten.

2. Metaal verliest kracht en flexibiliteit

Roest en corrosie zorgen ervoor dat er een groter risico bestaat dat het metaal zijn sterkte en kracht verliest. Zodra een metaal begint te roesten, neemt de roest toe en verzwakt het oppervlak. Daarom is het belangrijk om tijdig roest te verwijderen.

3. Het zicht wil ook wat

Een roestig metalen object verliest zijn glans en uiterlijk. Stel je een boot, hekwerk, fiets of gereedschap fiets met een roestig oppervlak, hoe viezig en lelijk dit het eruit ziet. Zelfs als het roestige object nog steeds functioneel is, ziet het er nog rommelig uit.
Ook kan een roestig oppervlak roestvlekken veroorzaken op kleding.

4. Roest verwoest

De belangrijkste reden waarom roest verwijderd moet worden, is omdat het metaal zijn sterkte en kracht verliest als het eenmaal is gaan oxideren. Dit is gevaarlijk voor metalen constructies en andere frames, zoals trappen, bruggen of tribunes.

5. Roest eenvoudig verwijderen

Roest verwijderen van metalen voorwerpen is eenvoudig en effectief met Ranex Rustbuster. Door middel van een chemische reactie wordt de roest tot in de kern vernietigd.

6. Hoe werkt roest verwijderen?

1. De vloeistof met een roller of kwast aanbrengen op de roest
2. Wanneer het oppervlak overgeschilderd moet worden, moet de vloeistof 24 uur drogen
3. Na 24 uur drogen, is de roest volledig opgelost
4. Zonder verdere conservering is het behandelde oppervlak ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten
5. Het oppervlak is klaar om opnieuw geschilderd te worden

7. Kun je roest op RVS en chroomEr zijn verschillende methoden voor roestbehandeling, zoals verzinken, verven en andere beschermlagen. Maar wij raden aan om deze relatief goedkopere en eenvoudige methode te gebruiken.


De roestbehandeling met Ranex Rustbuster, vernietigt en verwijdert roest van metalen als ijzer, staal, RVS en chroom. Maar ook vliegroest of oppervlakteroest op polyester of coating is eenvoudig en veilig schoon te maken of te behandelen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.