The metal care solution
Roest verwijderen met industriële kracht

Dealers

Dealer worden van Ranex Rustbuster? Neem contact op!

Wij hebben een uitgebreid dealer netwerk in Europa, met vertegenwoordigers in de volgende landen:

Ranex Rustbuster werkt hard aan het uitbreiden van ons dealer netwerk in Europa. Met vertegenwoordigers in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Denemerken zijn we al goed op weg. Voor alle dealers die ons product verkopen is dit tot op heden een groot succes gebleken. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe dealers die producten willen verkopen om roest mee te verwijderen. Ranex Rustbuster is een hoogwaardig product met vele toepassingen. Het betreft een krachtige ontroester dat op allerlei materialen en producten gebruikt kan worden. Wilt u ook dealer van Ranex Rustbuster worden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en de voorwaarden.

Roest verwijderen met Ranex Rustbuster

Heeft u een schip, auto of een machine die is gaan roesten? Wilt u de roest verwijderen ? Ranex Rustbuster heeft een product ontwikkeld dat speciaal bedoeld is om roest mee te verwijderen. Roest is de roodbruine aanslag dat op een materiaal kan ontstaan als het ijzer in het materiaal in aanraking komt met zuurstof in de aanwezigheid van water. Het roestproces of oxidatie proces verzwakt het materiaal ernstig. Een voorbeeld hiervan is het roesten van een brug, waardoor de constructie ernstig verzwakt. Dit vormt een veiligheidsrisico. Het roestende deel zal hersteld moeten worden, dit vormt het economische risico. Het sterkteverlies ontstaat doordat de bronnen van oxidatie, zoals oxide en zout, zwakker zijn dan het metaal zelf. Hierdoor brokkelen ze langzaam af waardoor het originele materiaal dunner wordt en er zelfs gaten kunnen ontstaan in het metaal.
Roest is een scheikundige aantasting van ijzer bevattende materialen zoals staal. Ranex Rustbuster is geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Het is een product waarmee u op effectieve wijze roest kunt verwijderen.

Waarom roest verwijderen met Ranex Rustbuster?

Ranex Rustbuster is een product van hoge kwaliteit waarmee u effectief roest kunt verwijderen op een breed scala aan producten. Roest verwijderen met Ranex Rustbuster doet u onder meer om de volgende redenen:

  • Roest verwijderen tot in de poriën;
  • U kunt er diverse soorten roest mee verwijderen, van roestslijpsel, vliegroest, roeststrepen en kalkaanslag zonder poetsen of schuren;
  • Ranex Rustbuster vormt een uitstekende hechting voor verdere conservering;
  • Ideale ondergrond voor vrijwel iedere 1- of 2 componenten primer of coating;
  • Roest verwijderen zonder de kwaliteit van coating, polyester en rubber aan te tasten;
  • Met een soortelijk gewicht van 1.2 en een lage oppervlakte spanning komt Ranex bij de bron waar de roest ontstaat om de roest volledig te vernietigen;
  • Bescherming van het oppervlak van circa 6 weken tegen nieuwe roest (zonder verdere conservering);
  • Roest verwijderen door middel van een >chemische oppervlakte behandeling van metaal is een uitstekend alternatief voor stralen en schuren;
  • Een effectieve en hoogwaardige werking met een tijdelijke conservering in één behandeling;
  • Efficiënt en eenvoudig in gebruik.

Op welke producten kunt u roest verwijderen?

Met Ranex Rustbuster als roestomvormer kunt u roest verwijderen van materialen zoals ijzer, (metaal, staal, rvs, chroom en koper. Ook is het product geschikt voor het verwijderen van roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen op polyester, geglazuurde tegels of een oppervlak dat gecoat, geverfd of gelakt is. Daarmee kunt u Ranex Rustbuster gebruiken om roest te verwijderen van auto’s, fietsen, schepen, scooters, motoren, maar ook machines, brandstoftanks of gietijzers. U dient Ranex Rustbuster niet te gebruiken op gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen of marmer.