The metal care solution
Roest verwijderen met industriële kracht

Gele aanslag

Gele aanslag 

Ranex Rustbuster voor het verwijderen van gele roestaanslag en roeststrepen

Bruine of gele aanslag verwijderen van de romp van uw schip is elk jaar weer een uitdaging. Vaak gebeurt dit aan het einde van het vaarseizoen zodat aan het begin van het nieuwe watersportseizoen de boot direct in de wax of antifouling gezet kan worden.

Oorzaak vaaraanslag

De oorzaak van de gele vaaraanslag op de romp is belangrijk om te weten. De bruin-gele waas wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater in combinatie met zonlicht zorgen voor de uiteindelijke gelige verkleuring.

Hoe kan ik deze gele aanslag verwijderen?

Om deze bruin / gele vaaraanslag te verwijderen van de coating of van het polyester heeft u Ranex nodig. Een product wat de kalklaag afbreekt. Geen onnodige energie verspillen door te moeten boenen en schrobben, maar eenvoudig de Ranex Rustbuster aanbrengen op de vergeling, even wachten en vervolgens de de romp af spoelen met water. Het product is duurzaam voor materiaal en coating. Het product is eenvoudig en effectief in gebruik bij het verwijderen van roest, roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen van verschillende materialen zoals op coating, lak, polyester, rubber en hout.

Gebruiksaanwijzing verwijderen gele aanslag

Gele aanslag op de romp is eigenlijk kalkaanslag. Ranex lost de kalkaanslag eenvoudig en effectief op.

  1. Ranex Rustbuster aanbrengen op de vergeling. 
  2. Het behandelde oppervlak direct afnemen met een vochtige doek

Note: Wanneer het behandelde oppervlak te lang droogt zal de opgeloste kalk weer opdrogen en ontstaan er doffe plekken. Het behandelde oppervlak moet met een vochtige doek worden afgenomen! Afspuiten met water is niet voldoende, omdat:

  • Het SG van Ranex is hoger dan het SG van water
  • De oppervlaktespanning van Ranex is lager dan van water

Wanneer er dofheid ontstaat is dat niet het gevolg van aantasting van de coating, maar het gevolg van opgedroogde kalkaanslag.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, beton, natuursteen, marmer en antifouling.