Gele aanslag

Gele aanslag 

Ranex Rustbuster voor het verwijderen van gele aanslag en roeststrepen

Bruine of gele aanslag verwijderen van de romp van uw schip is elk jaar weer een uitdaging. Vaak gebeurt dit aan het einde van het vaarseizoen zodat aan het begin van het nieuwe watersportseizoen de boot direct in de wax of antifouling gezet kan worden.

Oorzaak gele aanslag

De oorzaak van de gele vaaraanslag op de romp is belangrijk om te weten. De bruin-gele waas wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater in combinatie met zonlicht zorgen voor de uiteindelijke gele verkleuring van de coating of het polyester

Hoe kan ik deze gele aanslag verwijderen?

Om deze bruin / gele aanslag te verwijderen van de coating of van het polyester heeft u Ranex nodig. Het is een product wat de kalklaag afbreekt. Geen onnodige energie verspillen door te boenen en schrobben, maar eenvoudig de Ranex Rustbuster aanbrengen op de gele aanslag, even wachten en vervolgens de de romp af spoelen met water. 

Opmerkelijk is dat het product duurzaam is voor materiaal en coating. In veel aanslagverwijderaars worden agressieve middelen gebruikt, die het oppervlak aantasten, waardoor de structuur open wordt. Dit veroorzaakt snel nieuwe aanslag. Daarentegen geeft Ranex Rustbuster een glanzend oppervlak, waarbij de originele kleur en glans weer tevoorschijn komt. Napoetsen is dan ook niet nodig. U kunt volstaan met naspoelen van het oppervlak.

Daarnaast is het product ook eenvoudig en effectief te gebruiken bij het verwijderen van roest, roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen van verschillende metalen en daarnaast ook op coating, lak, polyester, rubber en hout.

Gebruiksaanwijzing verwijderen gele aanslag

Gele aanslag op de romp is eigenlijk kalkaanslag. Ranex lost de kalkaanslag eenvoudig en effectief op.

  1. Ranex Rustbuster aanbrengen op de vergeling. 
  2. Het behandelde oppervlak direct afnemen met een vochtige doek

Note: Wanneer het behandelde oppervlak te lang droogt zal de opgeloste kalk weer opdrogen en ontstaan er doffe plekken. Het behandelde oppervlak moet met een vochtige doek worden afgenomen! Afspuiten met water is niet voldoende, omdat:

  • Het SG van Ranex is hoger dan het SG van water
  • De oppervlaktespanning van Ranex is lager dan van water

Wanneer er dofheid ontstaat is dat niet het gevolg van aantasting van de coating, maar het gevolg van opgedroogde kalkaanslag.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, beton, natuursteen, marmer en antifouling.