Vaaraanslag

Vaaraanslag

Ranex Rustbuster voor het verwijderen van gele vaaraanslag en roeststrepen

Bruine of gele vaaraanslag verwijderen van de romp van uw schip is elk jaar weer een uitdaging. Vaak gebeurt dit aan het einde van het vaarseizoen zodat aan het begin van het nieuwe watersportseizoen de boot direct in de wax of antifouling gezet kan worden.

Oorzaak vaaraanslag

De oorzaak van de gele vaaraanslag op de romp is belangrijk om te weten. De bruin-gele waas wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater in combinatie met zonlicht zorgen voor de uiteindelijke gelige verkleuring.

Hoe kan ik deze gele vaaraanslag op de romp verwijderen?

Gele aanslag op de romp is eigenlijk kalkaanslag. Ranex lost de kalkaanslag eenvoudig en effectief op.

  1. Ranex Rustbuster aanbrengen op de vergeling. 
  2. Het behandelde oppervlak direct afnemen met een vochtige doek

Note: Wanneer het behandelde oppervlak te lang droogt zal de opgeloste kalk weer opdrogen en ontstaan er doffe plekken. Het behandelde oppervlak moet met een vochtige doek worden afgenomen! Afspuiten met water is niet voldoende, omdat:

  • Het SG van Ranex is hoger dan het SG van water
  • De oppervlaktespanning van Ranex is lager dan van water

Wanneer er dofheid ontstaat is dat niet het gevolg van aantasting van de coating, maar het gevolg van opgedroogde kalkaanslag.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, beton, natuursteen, marmer en antifouling.

Het product is duurzaam voor materiaal en coating en is eenvoudig en effectief in gebruik bij het verwijderen van kalkaanslag, roest, roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen van verschillende materialen zoals op coating, lak, polyester, rubber en hout.