Over Ranex Rustbuster

Over Ranex Rustbuster

Al meer dan 60 jaar een vertrouwde naam in de strijd tegen roest!

Zo’n 10 jaar geleden is het begonnen. Tiemen Weerstand: “Als importeur van de Australische luxe jachten van Riviera, heb ik destijds kennis gemaakt met Ranex Rustbuster; ‘tijdens het transport van de schepen over de zee van Brisbane – Gold Coast naar Rotterdam, zaten de schepen onder de roest en vliegroest. De fabrikant leverde Ranex Rustbuster bij de schepen en het was de bedoeling dat we Ranex Rustbuster op de roest, vliegroest en roeststrepen moesten aanbrengen en dat daarmee alle roestproblemen opgelost waren. En dat was inderdaad het geval. Het was eenvoudig de Ranex Rustbuster aanbrengen en de volgende dag was het schip weer als nieuw!” Oxidatie verwijderen was geen probleem, eb we vonden de oplossing in Ranex Rustbuster – de roestoplosser.

We zijn dus al 10 jaar met het product Ranex Rustbuster bekend en tot nu toe zijn we nog geen product tegen gekomen met dezelfde krachtige werking en met zoveel toepassingen. In 2013 zijn we distributeur geworden voor Europa en sindsdien werken we aan de naamsbekendheid van het product. Intussen zijn we een bekende naam geworden als roestoplosser in de industrie, scheepvaart, scheepsbouw, pleziervaart, fietsenbranche en de autobranche – oldtimers en klassiekers.

We verkopen het product met succes in België, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

Roestoplosser en roestverdelger

In de basis is het eigenlijk simpel: Ranex Rustbuster is een product dat alle roest en oxidatie (corrosie) van metalen voor 100% vernietigt en verwijdert, met als resultaat weer schoon roestvrij metaal.

ij restauratie van bijvoorbeeld oldtimers of klassieke auto’s is het vervangen van onderdelen niet altijd mogelijk of wenselijk. Daarom zou iedere bezitter van een oldtimer of klassieke auto Ranex Rustbuster in huis moeten hebben. Het product vernietigt en verwijdert roest 100% tot in de kern zonder stralen of schuren. Het SG is 1.2 en de oppervlakte spanning is lager dan water. Door de vloeibaarheid stroomt de roestoplosser in alle naden en kieren van staal, ijzer, RVS en chroom. Het product maakt het oppervlak microscopisch schoon.

Ranex Rustbuster vernietigt en verwijdert roest 100% tot in de kern zonder stralen of schuren. Het SG is 1.2 en de oppervlakte spanning is lager dan water.  Door de vloeibaarheid stroomt de roestoplosser in alle naden en kieren van staal, ijzer, RVS en chroom. Het product maakt het oppervlak microscopisch schoon.

Hechtlaag voor primer

Een met Ranex Rustbuster behandeld roestig oppervlak geeft een ideale ondergrond en goede hechting aan alle 1- of 2 componenten primers en verfsystemen. Het behandelde onderdeel kan weer als onbehandeld metaal behandeld worden.

Verpakking

Ranex Rustbuster is verkrijgbaar in:

  • 250 en 500 ML,
  • 1 en 4 LITER
  •  grootgebruikers 20 LITER

 

Met 1 liter Ranex kan 8m2 zware roest verwijderd worden en 20 tot 30 m2 vliegroest en roeststrepen.

Gebruik en verbruik roestverwijderaar

Ranex Rustbuster wordt met een kwast of roller op de roest aangebracht. Ook kunnen onderdelen ondergedompeld worden, dan is het product meerdere malen te gebruiken, totdat het verzadigd is. Dit is te zien aan de donkerbruine kleur.

Ranex Rustbuster heeft geen nadelig effect op de meeste metalen zoals staal, ijzer, RVS, chroom, koper, maar kan ook veilig gebruikt worden bij het verwijderen van roeststrepen en vliegroest van polyester, coating, lak, hout, rubber en glas. Het middel tast dus niet de lak of het verfsysteem aan. Wel wordt aanbevolen om het product bij gebruik op coating en lak eerst op een onopvallende plaats te testen op kleurvastheid. In sommige gevallen kan namelijk verkleuring van de coating of lak ontstaan.

Hoe zit het met de veiligheid?

Bij verwerking ontstaan geen gevaarlijke dampen, het is niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Volgens de veiligheidsvoorschriften moeten vloeidstof dichte handschoenen een veiligheidsbril gedragen worden.

Ranex Rustbuster: een bijzonder goed alternatief voor schuren en stralen

Ideaal voor het ontroesten of oxidatie verwijderen in industriele omgeving zoals roest op schepen, onderwaterschip, laadruimtes, staalconstructies, motoronderdelen, plaatwerk, bumpers, velgen, veren of de binnenkant van een benzinetank.
Maar ook voor bijvoorbeeld het roestvrij maken van een fiets, scharnieren, barbecue, boot, roest op sanitair, etc.

Ranex Rustbuster: Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.