Roest in tank brommer

Roest in tank brommer

Roest in de tank brommer ? Eenvoudig de brandstoftank ontroesten met  Ranex Rustbuster: zonder stralen of schuren eenvoudig een roestvrije brandstoftank, roest weg van binnen en buiten. Ranex Rustbuster is ook uitermate geschikt voor het verwijderen van roest op andere onderdelen van je brommer, bijv. roest op chroom, frame en wielen. 

De werkwijze bij het ontroesten van een benzinetank:

1. Ontvetten: dit kunt u het beste ontvetten met thinner of wasbenzine. Dit hoeft niet als er alleen benzine in heeft gezeten
2. De tank goed spoelen met water.
3. De tank laten drogen.
4. Ranex Rustbuster in de tank gieten.
5. De Ranex goed laten intrekken op alle vlakken door de tank enkele uren op elke kant te laten staan.
6. De Ranex uit de tank laten lopen (het materiaal kunt u weer hergebruiken).
7. De tank laten drogen (minimaal 24 uur), totdat het oppervlak niet meer plakkerig aanvoelt.
8. Nieuwe brandstof in de tank doen als de tank 100% droog is.

Ranex wordt gebruikt voor het roestvrij maken van metalen, zoals ijzer, staal, RVS, chroom. En voor het verwijderen van vliegroest op lak en polyester.

 

Ontroesten met Ranex Rustbuster

Door de vloeibaarheid, het SG van 1.2 en de lage oppervlaktespanning, stroomt Ranex Rustbuster naar de plaats waar vocht is en waar de roest ontstaat. Door deze eigenschappen komt Ranex Rustbuster achter het vocht, dus bij de kern van het roestprobleem. Hier wordt de roest tot in de kern vernietigd en wat overblijft is een gunstig ijzerfosfaat. Door de vloeibaarheid is  Ranex Rustbuster ook uitstekend geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, lasnaden en holle pijpen. 

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op aluminium, gegalvaniseerd staal, antifouling, beton, natuursteen en marmer