Roest verwijderen schip

Roest verwijderen schip of stalen boot

In de beroepsvaart en in de pleziervaart is roest een probleem. Het ontstaat aan dek, op de spanten, onderwaterschip, romp, in de laadruimtes, leidingen en motoren. Roest verwijderen van schip of stalen boot is eenvoudig en effectief met Ranex Rustbuster.

Industriële roestverwijderaar

Ranex Rustbuster is een krachtig industrieel middel bij roestproblemen. Met Ranex wordt de roest tijdens het droogproces, wat 24 uur duurt, tot in de kern volledig vernietigd verwijderd. Het ontstane roestvrije oppervlak is geschikt om verder te conserveren met elke gewenste primer of coating. 

Zonder stralen of schuren roest verwijderen

Tijdens het droogproces wordt de roest als het ware verbrand. Dit betekent dat de roest tot in de kern wordt verwijderd. Het restproduct van de roest is een inactief en gunstig ijzerfosfaat.

Veilig roest verwijderen op metalen, coating en polyester

Ranex Rustbuster – Roestomvormer is eenvoudig en effectief te gebruiken bij het verwijderen van roest. Ook problemen met roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen zijn eenvoudig op te lossen.  Het product is duurzaam voor materiaal en coating. Dat betekent dat de kwaliteit van bijvoorbeeld de verflaag en materiaal niet aangetast wordt. Ranex Rustbuster wordt gebruikt om vliegroest, roestslijpsel en roeststrepen te verwijderen van metalen, coating en polyester.

Chemische oppervlakte behandeling is een bijzonder goed alternatief voor stralen en schuren.
Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.                   Zonder stralen of schuren een roestvrij oppervlak!

Ranex Rustbuster- ontroester – bij roest op metalen als ijzer, staal, rvs, chroom en koper.

Ranex Rustbuster ook voor het verwijderen van roest of vliegroest op coating, lak, polyester, rubber en hout.

De voordelen van Ranex Rustbuster – schoon schip

 1. Roest wordt in de kern vernietigd en verwijderd
 2. Door het soortelijk gewicht van 1.2 en de lage oppervlaktespanning, komt Ranex Rustbuster bij de bron waar de roest ontstaat.
 3. Het behandelde oppervlak geeft een uitstekende hechting aan de primer of coating.
 4. Ranex Rustbuster geeft het behandelde oppervlak een tijdelijke bescherming van tenminste 6 weken
 5. Elke 1- of 2 componenten primer of coating kan gebruikt worden na de roestbehandeling
 6. Bijzonder geschikt ook voor het verwijderen van roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen van schip of boot
 7.  Ranex Rustbuster heeft géén nadelig effect op de kwaliteit van metaal, rvs, chroom, coating, lak, verf, polyester en rubber.
 8. Ranex Rustbuster is bijna net zo vloeibaar als water. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals holle pijpen, hoeken en dubbelingen. 

Afbeelding onder: links is onbehandeld, rechts is behandeld. De witte stof, een inactief ijzerfosfaat,  is het restproduct van de roest. Deze stof wordt zichtbaar als het oppervlak vochtig wordt tijdens het droogproces. 

ontroester

Toepassingen

 • Ontroesten van schepen, machines, voertuigen en gebouwen en machinekamers
 • Verwijderen van gele/bruine aanslag van waterlijn in de scheepvaart & pleziervaart
 • Oplossen van kalk- en cementsluier van tegelwanden en -vloeren
 • Ontroesten en reinigen van RVS machines, spoelbakken, sorteermachines, wasmachines etc.
 • Sterke toepassing in de scheepsbouw, beroepsvaart, pleziervaart en transport
 • Het soortelijk gewicht van Ranex Rustbuster 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Door deze eigenschappen stroomt Ranex Rustbuster naar de bron waar de roest ontstaat. De ontroester is daarom ook bijzonder geschikt om roest te verwijderen uit lasnaden, dubbelingen en holle pijpen.

Belangrijk: Ranex Rustbuster niet gebruiken op gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, natuursteen, marmer en beton