Roestoplosser

Roestoplosser Ranex Rustbuster

Ranex Rustbuster – Al meer dan 60 jaar een vertrouwde naam in de strijd tegen roest!

Zo’n 10 jaar geleden is het begonnen. Tiemen Weerstand: “Als importeur van de Australische luxe jachten van Riviera, heb ik destijds kennis gemaakt met Ranex Rustbuster;
‘tijdens het transport van de schepen over de zee van Brisbane – Gold Coast naar Rotterdam, zaten de schepen onder de roest en vliegroest. De fabrikant leverde Ranex Rustbuster bij de schepen en het was de bedoeling dat we Ranex Rustbuster op de roest, vliegroest en roeststrepen moesten aanbrengen en dat daarmee alle roestproblemen opgelost waren. En dat was inderdaad het geval. Het was simpelheid ten top: Ranex Rustbuster aanbrengen en de volgende dag was het schip weer als nieuw!” Oxidatie
verwijderen was geen probleem, maar we vonden de oplossing in Ranex Rustbuster – roestoplosser.

We zijn dus al 10 jaar met het product Ranex Rustbuster bekend en tot nu toe zijn we nog geen product tegen gekomen met dezelfde krachtige werking en met zoveel toepassingen. In 2013 zijn we distributeur geworden voor Europa en sindsien werken we aan de naamsbekendheid van het product. Intussen zijn we een bekende naam geworden
als roestoplosser in de industrie, scheepvaart, scheepsbouw, pleziervaart, fietsenbrache en de autobranche – oldtimers.

We verkopen het product met succes in België, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

Eigenschappen – roest oplossen en roestverdelger

In de basis is het eigenlijk simpel: Ranex Rustbuster is een product dat alle roest en oxidatie (corrosie) van metalen voor 100% vernietigt en verwijdert, met als resultaat weer schoon roestvrij metaal. Omdat bij oldtimers of klassieke auto’s het vervangen van onderdelen niet altijd wenselijk is en ook gezien de ouderdom hier en daar wel wat roestplekken kunnen voorkomen, is Ranex Rustbuster een onmisbaar product om in huis te hebben voor iedere oldtimer of klassieke auto bezitter.

Ranex Rustbuster vernietigt en verwijdert roest 100% tot in de kern zonder stralen of schuren. Het SG is 1.2 en de oppervlakte spanning is lager dan water.  Door de vloeibaarheid stroomt het in alle naden en kieren van staal, ijzer, RVS en chroom. Het product maakt het oppervlak microscopisch schoon. Het is de ideale ondergrond en geeft goede hechting aan alle 1- of 2 componenten primers en verfsystemen. Het behandelde onderdeel kan weer als nieuw metaal behandeld worden.

Verpakking roestoplosser

Ranex Rustbuster is verkrijgbaar in 250 en 500 ML, 1 en 4 LITER en voor grootgebruikers zijn er jerrycans van 20 LITER. Al met 1 liter Ranex Rustbuster kan 8m2 zware roest verwijderd worden en 20 tot 30 m2 vliegroest en roeststrepen.

Gebruik en verbruik roestverwijderaar

RANEX Rustbuster wordt met een kwast of roller op de roest aangebracht. Ook kunnen onderdelen ondergedompeld worden, dan is RANEX Rustbuster meerdere keren te gebruiken, totdat het verzadigd is, wanner het donker of zwart van kleur is geworden.

RANEX Rustbuster heeft geen nadelig effect op de meeste metalen zoals staal, ijzer, RVS, chroom, koper, maar is ook ongevaarlijk voor polyester, coating, lak, hout, rubber en glas Het middel tast dus niet de lak of het verfsysteem aan.

Hoe zit het met de veiligheid?

Bij verwerking ontstaan geen gevaarlijke dampen, het is niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Wel wordt aanbevolen om het product bij gebruik op coating en lak eerst op een onopvallende plaats te testen. In sommige gevallen kan namelijk verkleuring van de coating of lak ontstaan.

Volgens de veiligheidsvoorschriften moeten vloeidstof dichte handschoenen een veiligheidsbril gedragen worden.

Ranex Rustbuster: een bijzonder goed alternatief voor schuren en stralen

Ideaal voor het ontroesten of oxidatie verwijderen van motoronderdelen, plaatwerk, bumpers, velgen, veren of de binnenkant van een benzinetank. Maar ook voor bijvoorbeeld een fiets, scharnieren, barbecue, boot, roest op sanitair, etc. De resultaten op de video’s en de foto’s op de website spreken voor zich.

Prima roestvrij dus! Een aanrader voor kleine onderdelen die je niet wil stralen. Bekijk ook eens de demo video op de website!

Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.