Roestvrij staal reinigen

Roestvrij staal reinigen

Dat roestvrij staal niet roest is helaas niet waar, maar met Ranex Rustbuster kunt u hier eenvoudig iets aan doen! Het oppervlak van roestvrij staal wordt aangetast door zuur en aanslag, hierdoor ontstaat roest en vliegroest. Dit geeft bruine roestvlekken op het rvs. Roest komt voor op rvs kunstwerken, trap, hekwerk, railing, liften, machines etc. Vliegroest en roestslijpsel is met Ranex Rustbuster binnen 30 – 60 minuten volledig opegelost, zonder dat de oxidehuid wordt aangetast. Gebruik geen bijtende middelen, deze tasten de oxidehuid aan, wat leidt tot verkleuring en tot snellere roestvorming.
roestvrij staal reinigenroestvrij staal reinigen

Ranex Rustbuster is een krachtige roestverwijderaar voor door roest aangetaste oppervlakken van roestvrij staal.
In tegenstelling tot veel andere middelen is Ranex Rustbuster een organisch product en tast het rvs niet aan.  Ranex Rustbuster is zacht voor uw metaal en hard tegen vervelende roest en oxidatie vlekken.

Waarom roestvrij staal reinigen met Ranex Rustbuster?

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt deze roestverwijderaar dan zo uniek:

  • Allereerst het meest belangrijke; Ranex Rustbuster werkt grondig en snel! Vliegroest op roestvrij staal verdwijnt binnen 30-60 minuten probleemloos.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar werkt niet alleen op roestvrij staal, maar ook op veel andere metalen als staal, ijzer, chroom en koper.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar is organisch; veilig voor mens en milieu (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of aggresieve roestverwijderaars).
  • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Ranex Rustbuster is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal.
  • Door de lage oppervlaktespanning komt Ranex Rustbuster tot in de poriën van het roestvrij staal.

Na de roestbehandeling is de roest en aanslag van en uit het roestvrij staal verwijderd, hierdoor sluit het oppervlak zich van nature. Het roestvrij stalen oppervlak heeft weer haar oorspronkelijke staat.

Hoe kan ik eenvoudig roest van roestvrij staal verwijderen

  • Ranex Rustbuster aanbrengen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar op het roestige oppervlak
  • Wanneer de roest volledig is verdwenen (30-60 minuten)
  • Het oppervlak afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

Ranex Rustbuster – De voordelen

→ Een oppervlak wat met Ranex Rustbuster is behandeld,  blijft langer vrij van roest en vliegroest.

→ Ranex Rustbuster verwijdert ook roest in en uit lasnaden.

→ Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning, hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen en marmer.