Hoe kun je eenvoudig en effectief roest verwijderen?

Roest verwijderen met Ranex Rustbuster is bijzonder eenvoudig en effectief. In één handeling wordt de roest of corrosie volledig vernietigd en verwijderd. Het product wordt wel genoemd: roestomvormer, roestoplosser, roestverwijderaar, anti-roest of antiroest. Verschillende woorden voor een zelfde proces.

De vloeistof gaat een chemische verbinding aan met roest of corrosie, waardoor de roest tijdens het droogproces wordt omgezet in een inactief fosfaat. Dit betekent dat de roest wordt opgelost of wordt als het ware verbrand. De vloeistof penetreert tot in de kern van de roest, waar de roest of corrosie volledig wordt opgelost. Eenvoud en efficiëntie kenmerken Ranex Rustbuster.

Het product is vloeibaar en helder als water. Hierdoor kan Ranex ook uitstekend gebruikt worden in een vernevelaar. Handig voor het roestvrij maken van moeilijk bereikbare plaatsen en lastige hoekjes. 

Het middel dé oplossing bij het verwijderen van vaste roest, putroest, roestslijpsel en roeststrepen op staal, ijzer, rvs en chroom.

Omdat het middel duurzaam is voor materiaal en coating, kan het ook veilig gebruikt worden om roestslijpsel of oppervlakteroest eenvoudig en veilig te verwijderen van lak, coating en polyester. 

REVIEWS


De heer L. Gerrits/25 mei 2018

Bij deze wil ik mijn positieve ervaring over Rustbuster kenbaar maken wat een fantastisch spul is dat.

Heb al meerdere moeizame schuur uurtjes gehad totdat ik er achter kwam dat Rustbuster bestond. 

En ja hoor zoals de video al liet zien het werkt zoals beschreven. 

(meestal is de video mooier als het product maar niet met Rustbuster! het product is veel beter dan de video.)

-------------------------------------------------------

Kevin V. /1 juni 2018

Ik heb het product inmiddels getest op mijn oldtimer en moet zeggen dat ik het niet verwacht had dat het zo'n mooi resultaat ging geven.
Bedankt!

Waar wordt Ranex Rustbuster voor gebruikt?

Ranex Rustbuster wordt al méér dan 70 jaar effectief gebruikt bij het behandelen van roest of corrosie. Sectoren die het product gebruiken zijn onder andere: de marine, gas- en olie-industrie, scheepvaart, visserij en in de auto- en motorrestauratie, schilders, schoonmaak- en onderhoudsbedrijven en mechanisatiebedrijven. Het product werkt mee aan het verduurzamen en het behoud materiaal.

Daarnaast wordt het product gebruikt door de doe-het-zelver voor het verwijderen van roest op auto's, fiets, gevel, hekken en trappen. Overal waar zich roest of corrosie voordoet, wordt Ranex Rustbuster ingezet in de strijd tegen roest. Tevens wordt het product gebruikt bij het verwijderen van bruine vlekken (theevlekken) op RVS. In enkele minuten is het RVS weer als nieuw. Een natuurlijke eigenschap van RVS is, wanneer de vervuiling is opgelost, dat het RVS zich van nature sluit, zodat er een nieuw oppervlak ontstaat.

Hoe werkt het?

Het proces kan het beste omschreven worden als een verbrandingsproces. De roest wordt door een chemische reactie volledig opgelost. Het restproduct is een inactief ijzerfosfaat. Deze stof kan niet roesten.

Het product gaat alleen een chemische verbinding aan met roest en kalk. Hierdoor kan de vloeistof veilig gebruikt worden bij het verwijderen van roest op metalen en vliegroest en roestslijpsel op coating, lak en polyester. 

Ranex Rustbuster is duurzaam voor materiaal en coating. 

De voordelen van dé roestomvormer sinds 70 jaar

Het gebruik van het middel biedt een aantal grote voordelen. Ten eerste wordt de roest of corrosie volledig geëlimineerd, waardoor een 100% roestvrij oppervlak ontstaat...>> lees meer

Verpakkingen

Het product is verkrijgbaar in 250 en 500 ml, 1 en 4 liter en 20 liter voor de grootverbruikers.

 

Roestige objecten voor behandeling

Resultaat na roestbehandeling met Ranex Rustbuster

roest verwijderen
roest behandelen
roestomvormer
roest verwijderen boot
roest brandstoftank
brandstoftank ontroesten

Roestige brandstoftank (doormidden geflext t.b.v. de demonstratie)

Roest is volledig verwijderd. Zowel de binnen- als de buitenkant is 100% roestvrij