Heb je een probleem met roest op je fiets?

Heel vervelend dat er roest op je fiets komt. Gelukkig is er een eenvoudige maar bijzonder effectieve manier de roest van je fiets te verwijderen of te behandelen.

Veel van de chroom onderdelen van een fiets kunnen na verloop van tijd gaan roesten. Chroom onderdelen zijn bijvoorbeeld het stuur, de zadelpen, de kettingkast-rand, je fietsbel en nog veel meer. Ook in de frame in de lak en op het RVS kunnen roestplekken voorkomen.

 

Kijk de video over roest verwijderen van een fietsketting


roest op fiets
roest op chroom verwijderen
roest verwijderen fiets

Fiets stuur chroom met roest

Ranex op de roest zetten met en kwast

Het resultaat na 5 minuten: alle roest is verwijderd.

Hoe komt er roest op mijn fiets?

Roest op de fiets ontstaat op metalen en ijzeren onderdelen die onbeschermd zijn door coating. De bescherming kan beschadigd raken door steenslag, parkeerschade of andere lakschade. Hierdoor staat het metaal bloot aan invloeden van buitenaf. Water, zoutwater (zeewater), vocht, lucht, zeelucht en overige invloeden van buitenaf, zorgen voor de vorming van roest, oxidatie en corrosie. 

Roest op frame, velgen en ketting

Ranex Rustbuster wordt gebruikt bij problemen met roest op het frame, velgen, chassis, holle pijpen en velsnaden. Elk onderdeel van ijzer, staal, rvs of chroom aan de fiets kan behandeld worden met het product. Ook is het antiroest middel te gebruiken bij problemen met roest of vliegroest op coating en lak.

Hoe kun je roest op een fiets behandelen

Roest behandelen op je fiets is met Ranex Rustbuster bijzonder eenvoudig. Je zet de vloeistof op de roest, even wachten totdat de roest is opgelost en je spoelt het oppervlak na met water. Door middel van een chemisch proceswordt de roest tot in de kern vernietigd en verwijderd, maar het product vecht alleen tegen roest en niet tegen materiaal. Dus duurzaam voor materiaal 

De vele voordelen van Ranex Rustbuster

Naast dat het middel de roest oplost, heeft het product nog meer specifieke kenmerken... >>lees verder