Beste roestverwijderaar

Beste roestverwijderaar Ranex Rustbuster

Ranex Rustbuster is een bekende naam geworden als de beste roestverwijderaar. Zowel in de industrie, scheepvaart, scheepsbouw, pleziervaart, fietsenbrache en de autobranche – oldtimers is het product bekend als dé beste.

Beste roestverwijderaar – eigenschappen

In de basis is het eigenlijk simpel: Ranex Rustbuster is de beste roestverwijderaar dat alle roest en oxidatie (corrosie) van metalen voor 100% vernietigt en verwijdert, met als resultaat weer schoon roestvrij metaal. Het vervangen van onderdelen bij oldtimers of klassieke auto’s is niet altijd wenselijk. Gezien de ouderdom kunnen hier en daar wel roestplekken voorkomen, daarom is Ranex Rustbuster – dé beste roestverwijderaar een onmisbaar product om in huis te hebben. De beste roestverwijderaar voor iedere oldtimer of klassieke auto bezitter.

Wat doet de roestverwijderaar?

De beste roestverwijderaar vernietigt en verwijdert roest 100% tot in de kern zonder stralen of schuren. Vooral opmerkelijk: het SG is 1.2 en de oppervlakte spanning is lager dan water.  Als gevolg daarvan stroomt het in alle naden en kieren van staal, ijzer, RVS en chroom. Dat is de reden dat het oppervlak microscopisch schoon en roestvrij wordt. Tenslotte geeft een behandeld oppervlak een ideale ondergrond voor een goede hechting aan alle 1- of 2 componenten primers en verfsystemen. Het behandelde onderdeel kan weer als nieuw metaal behandeld worden.

Gebruik en verbruik

Ranex Rustbuster wordt met een kwast of roller op de roest aangebracht. Kleine onderdelen kunnen ook ondergedompeld worden. In dat geval is Ranex Rustbuster meerdere keren te gebruiken, totdat de vloeistof verzadigd is van roest.

Vooral opmerkelijk is dat Ranex Rustbuster geen nadelig effect heeft op de meeste metalen zoals staal, ijzer, RVS, chroom, koper. Het middel is eveneens veilig te gebruiken op polyester, coating, lak, hout, rubber en glas. Het is om deze reden dan ook veilig te gebruiken op lak, verf en polyester, mits de behandeling volgens de gebruiksaanwijzing wordt uitgevoerd.

Ranex Rustbuster is verkrijgbaar in 250 en 500 ml, 1, 4 liter. Voor grootgebruikers zijn er jerrycans van 20 liter. Met 1 liter Ranex Rustbuster kan 8m2 vaste roest verwijderd worden en 20 tot 30 m2 vliegroest en roeststrepen.

Hoe zit het met de veiligheid?

Bij verwerking ontstaan geen gevaarlijke dampen, het is niet brandbaar. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Wel wordt aanbevolen om het product bij gebruik op coating en lak eerst op een onopvallende plaats te testen. In sommige gevallen kan namelijk verkleuring van de coating of lak ontstaan.

Volgens de veiligheidsvoorschriften moeten vloeistof dichte handschoenen een veiligheidsbril gedragen worden.

Ranex Rustbuster: een bijzonder goed alternatief voor schuren en stralen

Het belangrijkste doel van de roestverwijderaar is het ontroesten van motoronderdelen, plaatwerk, bumpers, velgen, veren of de binnenkant van een benzinetank. Daarnaast is het ook toepasbaar bij roest verwijderen van een fiets, scharnieren, barbecue, boot, roest op sanitair, worden schoon met een roestvrij oppervlak . De resultaten op de video’s en de foto’s op de website spreken voor zich. Bekijk ook eens de demo video op de website!

Ranex Rustbuster: de beste roestverwijderaar heeft behalve een efficiënte en hoogwaardige werking ook een tijdelijke conservering in één behandeling.