Veel gestelde vragen over Ranex Rustbuster


Hoe kan ik een brandstoftank of tank ontroesten?

Roest in de tank van een brommer of roest in een andere tank? Eenvoudig een tank ontroesten doe je met  Ranex Rustbuster. Roest aan de binnen- en de buitenkant eenvoudig en gemakkelijk te verwijderen. Het product is bovendien ook uitermate geschikt voor het ontroesten van andere onderdelen van bijvoorbeeld een brommer of scooter.  Bijvoorbeeld roest op chroom, frame en wielen. 

De werkwijze bij het ontroesten van een benzinetank of tank:

1. Ontvetten: dit kunt u het beste ontvetten met thinner of wasbenzine. Dit hoeft niet als er alleen benzine in heeft gezeten
2. De tank goed spoelen met water.
3. De tank laten drogen.
4. Ranex Rustbuster in de tank gieten.
5. De Ranex goed laten intrekken op alle vlakken door de tank enkele uren op elke kant te laten staan.
6. De Ranex uit de tank laten lopen (het materiaal kunt u weer hergebruiken).
7. De tank laten drogen (minimaal 24 uur), totdat het oppervlak niet meer plakkerig aanvoelt.
8. Nieuwe brandstof kan in de tank gedaan worden, wanneer de tank 100% droog is.

 


Hoe kan ik roeststrepen verwijderen?

Roeststrepen verwijderen met Ranex Rustbuster; het enige product wat roeststrepen eenvoudig verwijdert. Het product is duurzaam voor materiaal en coating. Het middel is eenvoudig en effectief in gebruik bij het verwijderen van zowel roest, roestslijpsel, vliegroest als roeststrepen.

Door middel van een chemisch proces wordt roest in de kern vernietigd en verwijderd. De roest wordt als het ware verbrand. Het restproduct van het roest-vernietigingsproces is een inactief ijzerfosfaat. Door de sterk penetrerende werking van Ranex Rustbuster wordt de roest tot in de kern vernietigd. 

Eenvoudig roeststrepen verwijderen met Ranex Rustbuster

Ranex Rustbuster wordt gebruikt bij het behandelen van roeststrepen op metalen als ijzer, staal, rvs, chroom en koper.

 


Hoe kun je het beste roest verwijderen

Eenvoudig oxide c.q. roest verwijderen van metaal en roestvast staal met Ranex Rustbuster. Het product is een heldere en bijna geurloze vloeistof op basis van organische zuren en is mens- en milieuvriendelijk.

De roestverwijderaar is geschikt voor intensief ontroesten van door roest aangetaste oppervlakken met vaste roest en vliegroest. Het is géén beitsmiddel en tast de oxidehuid van het metaal niet aan. Ranex Rustbuster roestverwijderaar is zacht voor metaal maar hard tegen oxiden en kalkaanslag.

Lees hier de gebruiksaanwijzing

Wat doet Ranex Rustbuster?

 • Vernietigt en verwijdert zware roest tot in de kern
 • Behandeld metaal geeft een uitstekende hechting voor primer en coating
 • Elke 1- of 2 componenten primer of coating kan gebruikt worden voor verdere conservering
 • Uitermate geschikt voor het verwijderen van vliegroest en roeststrepen
 • Heeft géén nadelig effect op de kwaliteit van coating, lak, verf, polyester en rubber
 • Vloeibaar en kleurloos als water
 • Zonder verdere conservering is het oppervlak ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten 
 

Hoewel Ranex Rustbuster ontwikkeld is voor het verwijderen van roest van staal en ijzer, is het ook bijzonder effectief bij het verwijderen van roest en aanslag op rvs, koper en chroom. Bekende witachtige corrosiepokken op aluminium en gegalvaniseerd staal kunnen derhalve ook met Ranex Rustbuster verwijderd worden. Bij deze twee metaalsoorten is het van belang dat het oppervlak licht vochtig gemaakt wordt, voor het aanbrengen van de Ranex en dat het oppervlak na ongeveer 10 minuten, wanneer de corrosie is verdwenen, goed na te spoelen met water.

 


Waarom is roest verwijderen op deze manier uniek?

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt Ranex Rustbuster dan zo uniek:

 • Allereerst het meest belangrijke; Ranex Rustbuster werkt! Zware roest en ook vliegroest verdwijnt probleemloos
 • Ranex Rustbuster werkt niet alleen op staal en ijzer, maar ook op rvs, chroom en koper
 • Ranex Rustbuster is organisch; veilig voor mens en milieu en mag daardoor zelfs in de levensmiddelenindustrie gebruikt worden. (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of aggresieve roestverwijderaars)
 • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Ranex Rustbuster is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal
 • Het SG is 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Dit betekent dat de vloeistof tot in de poriën van het metalen oppervlak komt.

Het soortelijk gewicht van Ranex Rustbuster 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Door deze eigenschappen stroomt Ranex Rustbuster naar de bron waar de roest ontstaat. De roestoplosser is daarom ook bijzonder geschikt om roest uit lasnaden, dubbelingen en holle pijpen te verwijderen.
Contact met Ranex Rustbuster en natuursteen, beton, antifouling vermijden. Bij gebruik op  aluminium en gegalvaniseerd staal de gebruiksaanwijzing volgen (op vochtig oppervlak aanbrengen en niet laten indrogen)

Eenvoudig en effectief het beste roest verwijderen met Ranex Rustbuster

 • Chemische oppervlakte behandeling van metaal is een bijzonder goed alternatief voor stralen en schuren.
 • Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.
 • Efficiënt en eenvoudig in gebruik.

Op welke materialen kan Ranex Rustbuster gebruikt worden?

Het product kan gebruikt worden op de volgende materialen: bij vastzittende roest wordt Ranex Rustbuster op metalen als ijzer en staal gebruikt.

Het kan ook veilig toegepast worden op RVS en chroom en koper. Bij het verwijderen van roest of oxide op RVS, chroom en koper, moet de vloeistof afgespoeld worden, zodra de roest is opgelost. Op deze materialen betreft het meestal vliegroest of oppervlakteroest.

Daarnaast kan het middel ook eenvoudig en effectief gebruikt bij het verwijderen van oppervlakteroest, vliegroest en roeststrepen op coating, lak, polyester en hout.