Roest op objecten

Roest is een veel voorkomend probleem. Roest heeft vaak de aanval ingezet op objecten van metaal of staal, ijzer, die buiten staan. Metaal, ijzer en staal roesten van nature. Het zit in het DNA van het materiaal dat het een verbinding aangaat met zuurstof in combinatie met vocht. Hierdoor ontstaat roest.

Voor het behoud van objecten is het belangrijk dat het oppervlak zo snel mogelijk behandeld wordt, zodat de roest het metalen oppervlak niet aantast. Hiervoor wordt Ranex Rustbuster gebruikt. Het product is een heldere vloeistof, wat net zo vloeibaar is als water. Een andere bijzondere eigenschap is dat het zwaarder is dan water. Hierdoor penetreert de vloeistof zich diep in de roest en verspreidt zich in elk klein hoekje of gaatje. 

 

Roest problemen in bedrijven

In veel bedrijfssectoren is roest een groot probleem. Denk maar aan vrachtauto's, auto's, schepen, treinen en bussen. Transportmiddelen die onderhevig zijn aan roest. Maar ook tanks van olie- en gasbedrijven, windmolens, hekwerken, tankstations. Eigenlijk overal waar metaal, staal of ijzer in de buitenlucht is, ontstaat roest

Ook roest die we niet zien, roest en kalkaanslag in leidingen, koelsystemen etc. maar vormen wel een groot probleem.

Ook voor roestige objecten particulier

Iedereen herkent roest. Vaak ook roest in de eigen omgeving. Denk maar aan roest op de auto, brommer, fiets, hekwerk, zwembad of een mooi RVS tuinmeubel. Ook kunt u zich storen aan roeststrepen op een witte gevel of vliegroest in de lak van uw auto. Hiervoor is Ranex Rustbuster dé oplossing. Het product verwijdert effectief met de minste inspanning alle soorten roest. Het middel gaat alleen een verbinding aan met roest en kalk en is duurzaam voor materiaal en coating. U kunt het dus veilig gebruiken om roestaanslag te verwijderen op coating, lak en polyester en daarnaast natuurlijk roest op metalen als ijzer, staal, chroom en RVS.

Lees de gebruiksaanwijzing