Roest reinigen

Roest reinigen

Roest reinigen met Ranex Rustbuster is dé oplossing bij roest. Het roest reinigingsmiddel vernietigt en verwijdert roest tot in de kern. Bedrijven en de doe-het-zelver gebruiken het industriële product om roest te reinigen. Na het aanbrengen van de vloeistof wordt de roest tijdens het droogproces opgelost. De roest verbrandt als het ware.

Hoe lang duurt het proces om roest te reinigen

Nadat de vloeistof is aangebracht, duurt het droogproces 24 uur. Daarna is het oppervlak volledig roestvrij. Wanneer het volledig droog is, kan een nieuwe primer of verflaag aangebracht worden. U kunt elke gewenste primer of coating gebruiken. Het behandelde deel is ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten.

U kunt Ranex Rustbuster gebruiken om roest te reinigen van auto’s, fietsen, schepen, scooters, motoren, maar ook machines, brandstoftanks of gietijzer.

Roest reinigen met Ranex Rustbuster voor gebruik op metalen, coating en polyester

Het product is de oplossing bij het reinigen van roest, putroest, oppervlakteroest, roestslijpsel en roeststrepen. De toepassing is bij roest op metalen, ijzer, staal, RVS en chroom. Daarnaast is Ranex Rustbuster uitstekend geschikt om oppervlakteroest, vliegroest en roeststrepen

 

Roest reinigen van lak, coating en polyester.

Bij vaste roest moet de Ranex Rustbuster 24 uur drogen, voordat de roest is opgelost. Terwijl het reinigen of het verwijderen van roestslijpsel of vliegroest ongeveer een uur duurt voordat de roest is opgelost. Ranex Rustbuster heeft geen nadelig effect op coating, lak, polyester en rubber. Bij het reinigen van roest of vliegroest op coating, lak of polyester en rubber, mag de vloeistof niet opdrogen. Zodra de roest is verdwenen, moet het behandelde deel afgenomen worden met een vochtige doek.

Zonder stralen of schuren een roestvrij oppervlak!

 • Chemische oppervlakte behandeling van metaal is een bijzonder goed alternatief voor stralen en schuren

 • Een effectieve en hoogwaardige werking met een tijdelijke conservering in één behandeling

 • Efficiënt en eenvoudig in gebruik

Roestreiniger Ranex Rustbuster – De voordelen op een rij

 1. De roest reiniger vernietigt en verwijdert roest tot in de kern
 2. Door het soortelijk gewicht is 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Hierdoor komt Ranex Rustbuster bij de bron waar de roest ontstaat
 3. Het behandelde oppervlak geeft een goede hechting aan de primer of verfsysteem
 4. Iedere 1- of 2-componenten primer of verfsysteem kan gebruikt worden
 5. Het behandelde oppervlak is tenminste 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten
 6. Naast het schoonmaken van roest, is de roestverwijderaar bijzonder geschikt voor het verwijderen van roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen
 7. Ranex Rustbuster tast de kwaliteit niet aan van metaal, rvs, chroom, coating, lak, verf, polyester en rubber (mits de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd)
 8. Het middel om roest te reinigen is bijna net zo vloeibaar als water. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals holle pijpen, hoeken en dubbelingen.

Handig om te weten

Belangrijk: contact vermijden met de aluminium, droog beton, antifouling, natuursteen, marmer & geanodiseerd en gegalvaniseerd staal en plastics.

* Gecoat oppervlak en polyester eerst testen op kleurvastheid, er kan verkleuring ontstaan.

Verpakkingen: verkrijgbaar in 0.25 en 0.5 LITER EN 1 LITER, 4 LITER en 20 LITER

Ranex Rustbuster is goed te gebruiken bij het roest schoonmaken bij het herstellen van aangeroeste carroseriedelen. Het product verwijdert roest, maar kan helaas geen schade door de roest herstellen. Het kan alleen de roest vernietigen en verwijderen en tijdelijk beschermen tegen opnieuw roesten.

Zo eenvoudig is het

Het gebruik van Ranex Rustbuster is eenvoudig en effectief. Het product werkt voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is het aanbrengen van de Ranex Rustbuster roest reinigen met een kwast of borstel.

Soms gebeurt het dat de roest gefosforteerd is. Dit betekent dat de roest een dichte roestlaag heeft gevormd. De vloeistof komt dan niet door de dichte laag heen. In dat geval moet de dichte roestlaag eerst open gemaakt worden met een grove schuurpapier of staalborstel. Pas dan kan de vloeistof optimaal in het roestige oppervlak doordringen. Na 24 uur is de roest volledig weg. Het behandelde oppervlak is ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten.

 

roestomvormer
De roest in het rechtervak is volledig verwijderd door de roestomvormer

Wilt u meer weten over roest reinigen? Neem dan gerust contact op: onze medewerkers helpen u graag! Bestel vandaag nog online of koop Ranex Rustbuster bij een van de verkooppunten om roest tegen te gaan.