Roest verwijderen rvs

Eenvoudig en effectief roest of vliegroest verwijderen van rvs

Het oppervlak van RVS (roestvast staal) wordt aangetast door zuur en aanslag, hierdoor ontstaat roest en vliegroest. Dit geeft bruine vlekken op het RVS (theevlekken of putroest genoemd). Roest komt voor op RVS kunstwerken, trap, hekwerk, railing, liften, machines etc. Roest verwijderen RVS is eenvoudig en effectief. Vliegroest (oppervlakteroest) is binnen 30 – 60 minuten volledig opegelost.  Ook roest in lasnaden wordt eenvoudig verwijderd.

Waarom roest verwijderen met Ranex Rustbuster

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt deze roestverwijderaar dan zo uniek:

  • Allereerst het meest belangrijke; Ranex Rustbuster werkt grondig en snel! Vliegroest op RVS verdwijnt binnen 30-60 minuten probleemloos.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar werkt niet alleen op RVS, maar ook op veel ander metaal als staal, ijzer, chroom en koper.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar is organisch; veilig voor mens en milieu en mag daardoor zelfs in de levensmiddelenindustrie gebruikt worden. (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of aggresieve roestverwijderaars)
  • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Ranex Rustbuster is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal.
  • Door de lage oppervlaktespanning komt  Ranex Rustbuster tot in de poriën van het roestvast staal en ander metaal.
  • Na de roestbehandeling is de roest en aanslag van en uit het RVS verwijderd, hierdoor sluit het oppervlak zich van nature. Het RVS oppervlak heeft weer de oorspronkelijke staat.

Hoe kan ik roest op RVS verwijderen?

  • Ranex Rustbuster aanbrengen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar op het roestige oppervlak
  • Wanneer de roest volledig is verdwenen (30-60 minuten), het oppervlak afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

De voordelen

Een oppervlak wat met Ranex Rustbuster is behandeld,  blijft langer vrij van roest en vliegroest.

Ranex Rustbuster verwijdert ook roest in en uit lasnaden.

→ Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning, hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen en marmer.