Zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen, een goede investering? Jazeker! Maar wel bij een optimaal rendement. Door vervuiling van de panelen, door regen en luchtvervuiling, vermindert het rendement van de zonnepanelen. 

Lees meer »

Roest of corrosie op RVS?

Jazeker, ook roestvast staal kan roestvorming vertonen. Zure regen, zeelucht, metaaldeeltjes en andere factoren van buitenaf tasten het oppervlak van RVS aan. Dit kan leiden tot roestvlekken of corrosie. Het oppervlak wordt dof en vuil.

Lees meer »

Roest behandelen

Veel van de dingen welke je om je heen ziet, is gedeeltelijk of geheel van metaal. Het belangrijk dat wij rekening houden met de bescherming van metaal en met name het voorkomen van roestvorming. Om roest of corrosie te verwijderen zijn er verschillende manieren. Bijvoorbeeld schuren en stralen zijn veel voorkomende werkzaamheden in de strijd tegen roest. Er is echter ook een manier welke gemakkelijker, handiger en effectiever is om roest of corrosie te behandelen

Lees meer »

Roest op de auto verwijderen

Roest is één van de grootste vijanden van eigenaren van auto’s en oldtimers. Roest begint met een klein plekje, maar kan zich al snel  een grotere roestplek worden of zelfs een gat in het oppervlak! Het is dus belangrijk dat je op tijd een roestplek op de auto behandeld en verwijderd. Hiermee voorkom je in de toekomst hoge reparatiekosten! Lees meer over hoe je roest op de auto kan behandelen, verwijderen en vervolgens de lak kan herstellen.

Lees meer »

Hoe kun je roest van de barbecue verwijderen

Onze bbq staat altijd buiten.... Hierdoor is het metalen deksel helemaal roestig geworden. We hebben het roestige deksel in de Ranex Rustbuster gezet met een kwast. Daarna hebben we het metaal 24 uur laten drogen en... ja, hoor!! Het resultaat: helemaal roestvrij. Geen enkel roestvlekje meer te vinden. Super!! De roest is helemaal opgelost en het metalen oppervlak ziet er weer uit als nieuw!

Lees meer »

Roest verwijderen van metaal

Metaal is een belangrijk materiaal. Veel objecten zijn van metaal gemaakt. Door roest of corrosie wordt de kracht en kwaliteit van metaal beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat we voorkomen dat metaal onderhevig wordt aan roestvorming. Hiervoor is het noodzakelijk om de nodige actie te ondernemen als er roest verwijderd moet worden van metalen objecten, zoals apparatuur en machines of gereedschappen.In deze blog geven we de reden waarom roestbehandeling zo belangrijk is en waarom je dit moet doen. We vertellen ook hoe we een roestprobleem heel eenvoudig kunnen oplossen.

Lees meer »