Hoe ontstaat betonrot?

Betonrot aan plafond, drempel, latei, fundering of balkon?  

De term betonrot wordt gebruikt voor beschadiging van (meestal gewapend) beton. Betonrot komt voor bij staalconstructies in beton, zogenaamde wapening. Deze constructies worden gebruikt bij de bouw van bruggen, viaducten en in gebouwen bij plafonds, muren, balkons, betonvloeren. Bij betonrot gaat de wapening in het beton roesten. Door de roest wordt het gewapende beton uit elkaar gedrukt, waardoor het beton scheurt of afbrokkelt. Daardoor komt de constructie in gevaar. Betonrot wordt herkent aan de roestvlekken of roest uitbloedingen. Dit zijn donkere koffiekleurige vlekken aan het beton.

Eenvoudig betonrot behandelen en herstellen

Met Ranex Rustbuster is het behandelen van betonrot eenvoudig en effectief. De vloeistof wordt op de wapening of constructie aangebracht, na 24 uur drogen is de roest volledig opgelost. Na het droogproces heeft de wapening een zeer goede hechting voor beton.

 


betonrot verwijderen
betonrot met roestbloeding

Betonrot behandelen met Ranex Rustbuster

Roest eenvoudig verwijderen van wapening betonrot

Ranex Rustbuster vernietigt roest tot in de kern. De roest wordt als het ware verbrand. Tijdens het droogproces wat 24 uur duurt, wordt de roest volledig opgelost. Na het Het ontstane roestvrije oppervlak geeft een bijzonder goede hechting aan het nieuwe beton.