Roest op auto of oldtimers verwijderen

Roest is één van de grootste vijanden van auto’s en oldtimers. Roest op de auto begint met een klein plekje, maar breidt zich al snel uit naar een grotere roestplek of zelfs een gat! Het is dus belangrijk dat een roestplek op tijd wordt behandeld en verwijderd. 

Hoe komt er roest op mijn auto?

Roest op de auto ontstaat alleen op metalen en ijzeren onderdelen die onbeschermd zijn door coating. De bescherming kan beschadigd raken door steenslag, parkeerschade of andere lakschade. Hierdoor staat het metaal bloot aan invloeden van buitenaf. Water, zoutwater (zeewater), vocht, lucht, zeelucht en overige invloeden van buitenaf, zorgen voor de vorming van roest, oxidatie en corrosie. 

Hoe verwijder ik de roest van mijn auto?

Het verwijderen van roest op de auto kun je gemakkelijk zelf doen met Ranex Rustbuster. Vanzelfsprekend is het belangrijk om te weten waar roest op de auto zit. Controleer in en rondom wielkasten, de onderkant van de auto, aan de voorkant op de autobumper, op de achterbumper en op autodeuren. Roest gevonden? Volg dan onderstaande stappen om op de juiste manier roest van de auto te verwijderen.

Roest verwijderen auto

Roest verwijderen van uw auto of oldtimer is bijzonder eenvoudig. Ranex Rustbuster verwijdert roest, roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen van alle onderdelen van uw auto. Toepasbaar bij vastzittende roest op chassis, plaatwerk velgen. Te gebruiken op metalen, ijzer, staal, RVS en chroom en bij vliegroest op de autolak. 

Roest op plaatwerk en velgen

Ranex Rustbuster wordt gebruikt bij problemen met roest op plaatwerk, velgen, chassis, holle pijpen en velsnaden. Elk onderdeel van ijzer, staal, rvs of chroom aan de auto kan behandeld worden met het product. Ook is het antiroest middel te gebruiken bij problemen met roest of vliegroest op coating en lak.

Hoe kun je roest op een auto behandelen

Omdat het product net zo vloeibaar is als water en een SG van 1.2 heeft, heeft de vloeistof een sterk penetrerende werking en dringt diep door tot in de roest. Door middel van een chemisch proces wordt roest tot in de kern vernietigd en verwijderd. De roest wordt als het ware verbrand. Het restproduct van het roest-vernietigingsproces is een inactief ijzerfosfaat.

roest verwijderen auto
roest van auto verwijderen

Roest op auto - restauratie object Cadillac 1951

De roest is volledig verwijderd van het plaatwerk, chroom en chassis,

Roest bij restauratie oldtimers

Een oldtimer is een kostbaar bezit, maar roest kan een grote bron zorg zijn om uw bezit in goede conditie te houden. Roest ontstaat in de wielkast, of carrosserie, plaatwerk, dorpel, deuren of brandstoftank en op en in de motoren. 

Duurzaam voor materialen en coating van oldtimers

De grootste uitdaging van oldtimers is om ze vrij te houden van roest. Vroeger waren de auto’s minder goed beschermd tegen roestvorming.

Laat de roest of roestplekken op plaatwerk, chassis, wielkasten of velsnaden van kostbare oldtimer behandelen met Ranex Rustbuster. 

De voordelen op een rij:

 • Behandelen van vaste roest op een auto is bijzonder eenvoudig - binnen 24 uur een roestvrij oppervlak, zonder stralen of schuren 

 

 • Het behandelde oppervlak geeft een uitstekende grondlaag, is bijzonder een goede hechting aan de primer of coating

 

 • Elke 1- of 2 componenten primer of coating kan gebruikt worden na de roestbehandeling

 

 • Ranex Rustbuster geeft het behandelde oppervlak een tijdelijke bescherming van tenminste 6 weken

 

 • Het soortelijk gewicht van Ranex Rustbuster is 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Door deze eigenschappen komt de vloeistof bij de bron waar de roest ontstaat

 

 • Bijzonder geschikt ook voor het verwijderen van roestslijpselvliegroest en roeststrepen

 

 •  Ranex Rustbuster heeft géén nadelig effect op de kwaliteit van metaal, rvs, chroom, coating, lak, verf, polyester en rubber

 

 • Ranex Rustbuster is bijna net zo vloeibaar als water. Hierdoor is het product bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals holle pijpen, hoeken en dubbelingen. 

Nog meer voordelen

 • Reinigt chroom, koper, gietijzer, RVS en glazuur

 

 • Afspoelen is niet nodig bij het verwijderen van vaste roest op metalen als staal, ijzer

 

 • Afspoelen is wel nodig bij het gebruik op RVS, chroom, lak, coating en polyester

 

 • Vormt een uitstekende grondlaag: verf hecht vele malen beter en langer dan op conventionele grondlagen

 

 • Kleurloos en bijna geurloos

 

 • Bijzonder sterke hechting op betonwapening en constructiestaal

 

 • Bestand tegen strooi-/zeezout, olie, benzine, diesel, etc

 

 • Niet brandbaar, niet ontvlambaar, niet ontplofbaar

 

 • Uitgewerkte Ranex Rustbuster kan als kunstmest verwerkt worden (1:20 water)

 

 • Mens- en milieuvriendelijk

 

 • Verkrijgbaar in 0.25 / 0,5 / 1 / 4 en 20 liter

Roest op auto verwijderen met Ranex Rustbuster 

Roest op auto of bij restaurantie van een oldtimer, gebruik je Ranex Rustbuster om de roest volledig te verwijderen. Wanneer de roest weg is, kan vanuit een schone basis nieuwe primer en lak aangebracht worden.

Door een chemische proces wordt de roest volledig verwijderd. Eenvoudig en doeltreffend.