roest zwembad behandelen

Heb je last van roest in je zwembad?

Roest of corrosie in een zwembad is een vervelend, maar belangrijker nog; een gevaarlijk probleem. Roest of corrosie ontstaat als gevolg van chloor en urine. Niet alleen materialen onder water, maar door vocht en chloordampen worden materialen boven de waterlijn ook aangetast. Waardoor de sterkte en de kracht van het materiaal wordt ondermijnd. Het verwijderen van roest is daarom ook een belangrijk aandachtsgebied.

Roest in zwembad is gevaarlijk

Niet alleen materialen onder water, maar door vocht en chloordampen worden materialen boven de waterlijn ook aangetast. Waardoor de sterkte en de kracht van het materiaal wordt ondermijnd. Het verwijderen van roest is daarom ook een belangrijk aandachtsgebied. Door

Door corrosie verliest metaal, staal en rvs de kracht en de sterkte, waardoor het gemakkelijk kan afbreken. Hierdoor kunnen bijzonder gevaarlijke situaties ontstaan.

Onderdelen in een zwembad die aan roestvorming onderhevig zijn, zijn bijv. fundaties van duikplanken, hekwerken, scharnieren van deuren, startblokken, tribunes, kozijnen, meubilair, scheidrechterstoelen, doelpalen, invalidenliften, frames van TL armaturen, frames van reclameborden. Corrosie of roest is eenvoudig en effectief op te lossen met Ranex Rustbuster, zonder stralen of schuren.

Ook roeststrepen en vliegroest verwijderen

Ook roeststrepen als gevolg van roestige onderdelen als bouten, schroeven zijn eenvoudig te verwijderen met Ranex Rustbuster.

Hoe werkt Ranex Rustbuster?

Door de vloeibaarheid, het SG van 1.2 en de lage oppervlaktespanning, stroomt Ranex Rustbuster naar elke plaats waar de roest ontstaat. Door deze eigenschappen penetreert Ranex Rustbuster tot in de bron van de roest. Hier wordt de roest tot in de kern vernietigd. Het restproduct van het vernietigingsproces of het roest-oplosproces is een gunstig ijzerfosfaat. Dit fosfaat is een inactieve stof is.

Omdat Ranex Rustbuster zeer vloeibaar is, is het product ook uitstekend geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, lasnaden en holle pijpen. Maar daarnaast ook voor het behandelen en verwijderen van roest op plaatwerk, motoren etc.

Ranex Rustbuster is ook voor het verwijderen van vliegroest op coating of polyester en geglazuurde tegels een bijzonder eenvoudig product om problemen met roest en vliegroest letterlijk en figuurlijk op te lossen.

roest zwembad
roest zwembad verwijderen
roest in zwembad
roest zwembad verwijderen

Roest en roeststrepen eenvoudig en veilig verwijderen van gevel