Roest is één van de grootste vijanden van auto’s en auto-eigenaren. Roest begint met een klein plekje, maar kan zich al snel uitbreiden naar een grotere roestplek of er kan zelfs een gat ontstaan in het metaal. Een roestplek moet op tijd behandeld worden, voordat het groter wordt en het metaal onherstelbaar beschadigd wordt. Door tijdig roest te behandelen, voorkom je in de toekomst hoge reparatiekosten! Lees meer over hoe je roest op de auto eenvoudig kan behandelen, verwijderen en vervolgens de lak kan herstellen.

Zelf roest op je auto behandelen?

Roest op de auto ontstaat op metalen onderdelen die kaal zijn. Door steenslag, parkeerschade of andere lakschade, kan de lak beschadigd raken, waardoor het staal bloot komt te liggen. Hierdoor komt het metaal in aanraking met  invloeden van buitenaf. Water, zoutwater (zeewater), vocht, lucht, zeelucht en overige invloeden van buitenaf, zorgen voor roestvorming, oxidatie of corrosie. Het ontstaan van roest kan komen door een klein onschuldig plekje. Dit plekje kan zich al snel uitbreiden naar een grotere plek wanneer het in contact komt met eerder genoemde invloeden.

Hoe werkt de roestomvormer?

Het proces van roest behandelen op je auto of oldtimer met Ranex Rustbuster kan het beste omschreven worden als een verbrandingsproces. De vloeistof gaat een chemische reactie aan met de roest. Hierdoor lost de roest volledig op. Het restproduct is een inactief ijzerfosfaat. Ranex Rustbuster gaat alleen een verbinding aan met roest en kalk, hierdoor kan het product veilig gebruikt worden ook op kwetsbaar oppervlak, zoals polyester, lak en coating. De vloeistof is vernevelbaar, zodat het goed te gebruiken is op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals velsen, dubbelingen, holle buizen en pijpen.

Roest behandelen doe je als volgt

Door roest op de auto te behandelen, kun je roestplekken verwijderen waarna er opnieuw lak gespoten kan worden zodat de auto er weer als nieuw uit ziet. Roest verwijderen doe je op de volgende manier:

Steek of schuur de loszittende roest en loszittende lak weg. Wanneer je begint met het behandelen van de roestplekken op de auto, is het raadzaam om de meest hardnekkige roest weg te schuren met een grove schuurpapier. Je kunt ook een staalborstel gebruiken om het meest dikke roest weg te borstelen. 
Gebruik roestomvormer Ranex Rustbuster. Nadat je klaar bent met het weghalen van de loszittende roest en lak of verf, breng je de roestomvormer aan op de roestplekken. De roestomvormer is een product dat de roest of corrosie als het ware verbrandt. Het residu is een inactief fosfaat wat wordt omgezet naar een grondlaag. Dankzij de roestomvormer ontstaat een zeer goede hechting voor primer en/of coating

En hoe zit het met roest op RVS en chroom?

Roest op RVS en chroom is een veel voorkomend probleem. Onder invloed van externe factoren, zoals luchtvervuiling of zoute zeelucht aan de kust maakt dat ook RVS en chroom kunnen gaan roest. Ranex Rustbuster kenmerkt zich door de veelzijdigheid. Naast het behandelen van roest op staal en ijzer, kan het product ook eenvoudig roest op RVS en chroom verwijderen. Ook roest of oppervlakteroest op geverfd oppervlak of roestvlekken in polyester kunnen eenvoudig behandeld worden met Ranex Rustbuster. Het product is het eenvoudig en veilig te gebruiken om roest te behandelen op deze metalen. Zie gebruiksaanwijzing.

De voordelen van Ranex Rustbuster

Roest behandelen met dit unieke product geeft veel voordelen. Het gebruik is bijzonder eenvoudig en effectief. De roest of corrosie wordt volledig geëlimineerd waardoor een schoon zuiver oppervlak ontstaat... >> lees meer

 

roest behandelen
roest behandelen metaal
roest behandelen
eenvoudig roest behandelen