Dé roestoplosser voor elk roestprobleem

Ranex Rustbuster is een industriële en professionele krachtige roestoplosser. Het product maakt snel en eenvoudig een einde aan roestige oppervlaktes. Deze roestoplosser vernietigt en verwijdert vaste roest, putroest, vliegroest en roeststrepen van metaal als staal, ijzer, RVS en chroom. 

Ook roestslijpsel en roeststrepen worden aangepakt 

Ook roestslijpsel en roeststrepen wat hecht aan RVS, chroom, coating of polyester wordt eenvoudig opgelost door roestoplosser Ranex Rustbuster. De roestoplosser is veilig te gebruiken om roest, vliegroest en roeststrepen op metalen, coating en polyester te verwijderen. Het product is duurzaam en veilig voor materiaal en coating. 

Effectieve roestoplosser voor industrieel gebruik

Roest op uw schip, onderwaterschip, staalconstructies, pijpen of laadruimtes, wagenpark, zwembad: roestoplosser Ranex Rustbuster is de industriële roestoplosser om corrosie te verwijderen van alle metalen als gietijzer, staal, ijzer, chroom en RVS . Het product is een kleurloze vloeistof dat ervoor zorgt dat binnen 24 uur het metaal volledig roestvrij is, zonder stralen of schuren. Het restproduct wat overblijft na het ontroestingsproces is een gunstig en inactief ijzerfosfaat.

Lees de gebruiksaanwijzing voor het eenvoudig en effectief roest verwijderen van metaal.

Ook voor de doe-het-zelver

Roest herkent iedereen wel in zijn omgeving; auto, gevel, hekwerk of brievenbus, zwembad. Het lijkt een groot probleem, maar roest is eenvoudig te behandelen met Ranex Rustbuster. De roestoplosser is zowel geschikt voor bedrijven als voor de doe-het-zelver. Het werkt bijzonder eenvoudig: breng de vloeistof aan op de roest. Tijdens het drogen wordt de roest volledig opgelost.

 

roestoplosser
roestoplosser metaal
Roestoplosser roest
roestoplosser na

Roest verwoest en dat kost veel geld!

Roest verwoest en dat kost de maatschappij enorm veel geld. Bedrijven en rederijen investeren enorm in de strijd tegen roest, voor behoud van constructies, vaten, apparaten, machines, platforms en schepen in een oneindig gevecht tegen corrosie. In de particuliere sector hebben we zo onze roestproblemen met (oude) auto’s en jachten, fietsen en hekwerken.

De kenmerken van de industriële roestoplosser

 • Oplossen en verwijderen van vaste roest tot in de kern
 • Behandeld metaal geeft een uitstekende hechting voor primer en coating
 • Elke 1- of 2 componenten primer of coating kan gebruikt worden voor verdere conservering
 • Uitermate geschikt voor het verwijderen van vliegroest en roeststrepen
 • Heeft géén nadelig effect op de kwaliteit van metalen, coating, lak, verf, polyester en rubber
 • Vloeibaar en kleurloos als water
 • Na gebruik van de roestoplosser is het oppervlak zonder verdere conservering ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten
roestoplosser bouten
roestoplosser staal
roestoplosser
roestoplosser

Roestproblemen op metaal in verschillende sectoren

 • Roestoplosser voor schepen, machines, voertuigen en gebouwen en machinekamers, constructies
 • Verwijderen van gele/bruine aanslag van waterlijn in de scheepvaart & pleziervaart
 • Oplossen van kalk- en cementsluier van tegelwanden en -vloeren
 • Ontroesten en reinigen van RVS machines, spoelbakken, sorteermachines, wasmachines etc.
 • Sterke toepassing voor in de scheepsbouw, beroepsvaart, pleziervaart en transportsector

Hoe zit het met de veiligheid?

Bij verwerking ontstaan geen gevaarlijke dampen, het is niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Wel wordt aanbevolen om het product bij gebruik op coating en lak eerst op een onopvallende plaats te testen. In sommige gevallen kan namelijk verkleuring van de coating of lak ontstaan.

Volgens de veiligheidsvoorschriften moeten vloeidstof dichte handschoenen een veiligheidsbril gedragen worden.

Roestoplosser voor auto-onderdelen

De roestoplosser is ideaal voor het oplossen van roest of corrosie op motoronderdelen, plaatwerk, bumpers, velgen, veren of de binnenkant van een benzinetank. Maar ook voor bijvoorbeeld een fiets, scharnieren, barbecue, boot, roest op sanitair, etc. De resultaten op de video’s en de foto’s op de website spreken voor zich.