Staal behandelen tegen roest

Roest is een andere benaming voor corrosie. Roest is aantasting van staal omdat het stalen oppervlak reageert op water en zuurstof.

Deze reactie kun je voorkomen door het staal te beschermen met bijvoorbeeld een verf- of laklaag, zoals bij auto’s gedaan wordt. Maar als de lak beschadigd raakt, wordt het metaal kwetsbaar voor roestvorming.

staal behandelen tegen roest
staal behandelen tegen roest 1

Tips om het ontstaan van roest te voorkomen

Om roest bij uw auto te voorkomen, is het handig om regelmatig uw auto te inspecteren. Plekken die snel vochtig worden, zoals wielkasten en bumpers, zijn erg gevoelig voor de ontstaan van roest. Controleer verder plekken waar twee stukken staal tegen elkaar aan zitten, wat voor wrijving en slijtage zorgt. Hierdoor raakt de lak beschadigd met als gevolg een grotere kans op roestvorming. Verder is de onderkant van uw auto een belangrijke plek om te controleren. De onderkant heeft het namelijk het zwaarst te verduren en komt veel in aanraking met vocht en zout, wanneer in de winter zout gestrooid wordt.
Wanneer u roest aantreft is het zaak om deze roest zo snel mogelijk te behandelen. Behandel de aangetaste plekken met Ranex Rustbuster, zodat de roest geëlimineerd wordt.Ranex Rustbuster is dé oplossing om roest op staal te verwijderen

Ranex Rustbuster kenmerkt zich door eenvoud en efficiëntie.

Deze uiterst handige roestoplosser verwijdert de roest op metaal zonder te schuren. De roestoplosser is geschikt voor onder andere auto’s, fietsen, hekken, tuingereedschap, schaatsen, bouten, moeren en gereedschap. De roest wordt als het ware verbrand, waardoor een zuiver en schoon oppervlak ontstaat. Bovendien heeft de roestoplosser een tijdelijke roestwerende werking (6 weken). Het is belangrijk om binnen 6 weken het oppervlak te behandelen met een nieuwe verf- of laklaag.

Verder is het middel ook een perfecte roestvlekken verwijderaar. Eenvoudig en veilig roestvlekken en andere oxidatievlekken uit alle keramische tegels, lak, verf, polyester, metaal en hout verwijderen. Deze roestvlekkenverwijderaar is veilig voor bovenstaande ondergronden.
Let op: het middel is niet geschikt voor marmer, hardsteen, betonsteen en ander kalkhoudend steen.

staal behandelen tegen roest
staal behandelen tegen roest

Tandwiel met roest

Resultaat na 24 uur. De roest is volledig vernietigd