Roestomvormer

Roestomvormer

Ranex Rustbuster is een krachtige en effectieve industriele roestomvormer. Het product is mens- en milieuvriendelijk en laat zich bijzonder eenvoudig verwerken. Daarom is het voor zowel bedrijven als voor de doe-het-zelver dé eenvoudige oplossing bij roest. Met deze roestomvormer is de roest binnen 24 uur volledig tot in de kern vernietigd verwijderd.  

Ranex Rustbuster is dé roestomvormer welke de roest tot in de kern oplost. De roest wordt als het ware verbrand. De materie welke na het oplosproces overblijft, is een inactief ijzerfosfaat. Dit is een niet zichtbaar stofje, wat opgenomen wordt door de verf of primer. Het nieuwe roestvrije oppervlak is bijzonder geschikt om verder te conserveren met elke gewenste primer of coating. 

Roestvormormer voor gebruik op metalen, coating en polyester

Ranex Rustbuster is eenvoudig en effectief te gebruiken bij het verwijderen van roest. Ook problemen met roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen zijn eenvoudig op te lossen met de roestomvormer. Het product is bijzonder duurzaam voor materiaal en coating. Dat betekent dat de kwaliteit van bijv. coating en materiaal niet aangetast wordt. Ranex Rustbuster wordt zonder problemen gebruikt om vliegroest, roestslijpsel en roeststrepen te verwijderen van metalen, coating en polyester.

Chemische oppervlakte behandeling is een bijzonder goed alternatief voor stralen en schuren.
Een efficiënte en hoogwaardige werking en een tijdelijke conservering in één behandeling.
Zonder stralen of schuren een roestvrij oppervlak!

Ranex Rustbuster is dé roestomvormer bij roest op metalen als ijzer, staal, rvs, chroom en koper. Bovendien is het product uitermate geschikt voor het verwijderen van putroest, oppervlakteroest of vliegroest en roeststrepen. Omdat het middel alleen een verbinding aangaat met roest is het veilig te gebruiken op verf, lak, polyester, rubber en hout.

Wat doet de roestomvormer? Alle voordelen op een rijtje

De roestomvormer vernietigd vaste roest op metalen tot in de porien.

Ook voor het verwijderen van roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen op verf, lak en polyester

De roestomvormer heeft géén nadelig effect op de kwaliteit van metaal, rvs, chroom, coating, lak, verf, polyester en rubber en is daarom duurzaam voor materiaal en coating

Door het soortelijk gewicht van 1.2 en de lage oppervlaktespanning komt Ranex Rustbuster bij de bron waar de roest ontstaat.

Het behandelde oppervlak vormt een uitstekende hechting aan de primer of coating, verf hecht vele malen beter en langer dan op conventionele grondlagen

Het behandelde oppervlak is tijdelijk beschermd gedurende tenminste 6 weken. Hierdoor heeft u even tijd om het oppervlak opnieuw te schilderen.

Ranex Rustbuster is net zo vloeibaar als water. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals holle pijpen, hoeken en dubbelingen. 

Nog meer wat u moet weten over Ranex Rustbuster

Verwijdert kopercorrosie

Kleurloos en bijna geurloos

Maakt schuren en zandstralen onnodig

Is bijzonder geschikt om roest te verwijderen ten behoeve van lassen

Bijzonder sterke hechting op betonwapening en constructiestaal

Bestand tegen strooi-/zeezout, olie, benzine, diesel, et cetera

Niet brandbaar, niet ontvlambaar, niet ontplofbaar

Uitgewerkte Ranex Rustbuster kan als kunstmest verwerkt worden (1:20 water)

Mens- en milieuvriendelijk

Verkrijgbaar in 0.25 / 0,5 / 1 / 4/ 20 liter

Toepassingen

  • Ontroesten van schepen, machines, voertuigen en gebouwen en machinekamers
  • Roest verwijderen ten behoeve van laswerk
  • Verwijderen van gele/bruine aanslag van waterlijn in de scheepvaart & pleziervaart
  • Oplossen van kalk- en cementsluier van tegelwanden en -vloeren
  • Ontroesten en reinigen van RVS machines, spoelbakken, sorteermachines, wasmachines etc.
  • Sterke toepassing in de scheepsbouw, beroepsvaart, pleziervaart en transport
  • Het soortelijk gewicht van Ranex Rustbuster 1.2 en de oppervlaktespanning is lager dan water. Door deze eigenschappen stroomt Ranex Rustbuster naar de bron waar de roest ontstaat. De ontroester is daarom ook bijzonder geschikt om roest te verwijderen uit lasnaden, dubbelingen en holle pijpen.

Belangrijk: Ranex Rustbuster niet gebruiken op gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, natuursteen, marmer en beton

 

Hoe wordt de roestomvormer gebruikt?

Ondergrondcondities

Voordat u begint met de roestbehandeling, moet het oppervlak vrij zijn van vet en olie of andere afdekkende materialen. 

  • Eerst aanwezig vet of olie grondig verwijderen. 
  • De loszittende roest en loszittende verfdelen verwijderen.

Vaste roest verwijderen: 

Ranex Rustbuster aanbrengen op de roest met een kwast of borstel. Overtollige Ranex Rustbuster van het omliggende oppervlak afnemen met een vochtige doek.

Het oppervlak 24 uur laten drogen. Na de droogtijd is het oppervlak klaar om opnieuw geschilderd te worden. U kunt hiervoor elke willekeurige 1- of 2- componenten primer of coating gebruiken.

Verwijderen van roestslijpsel, vliegroest (oppervlakteroest) en roeststrepen: 

Ranex Rustbuster aanbrengen op de vliegroest, roestslijpsel en/of roeststrepen. Het oppervlak niet laten drogen. Nadat de roest is weggetrokken het oppervlak naspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

Verwijderen van kalkaanslag:

Ranex Rustbuster aanbrengen. Het oppervlak niet laten drogen. Het oppervlak afnemen met een vochtige doek.

Belangrijk: Ranex Rustbuster niet gebruiken op beton, aluminium, gegalvaniseerd staal, antifouling en natuursteen, marmer.

Bij gebruik op lak en coating: Eerst testen op kleurvastheid! Er kan verkleuring optreden.