Roestslijpsel verwijderen

Roestslijpsel verwijderen

Het komt nogal eens voor dat er schade geclaimd wordt omdat er in de open lucht gebikt of geslepen wordt. Het slijpen veroorzaakt rondzwevende metalen deeltjes. Deze stukjes metaal dalen neer op een oppervlak en dat geeft roestvorming. Vliegroest is eenvoudig en effectief te verwijderen met Ranex Rustbuster.

Roestslijpsel op gecoate delen of op polyester

Wanneer een gecoat of polyester oppervlak besmet wordt met vliegroest, is dat over het algemeen een probleem. Het gehele oppervlak zou geschuurd moeten worden om de vliegroest deeltjes weg te halen om vervolgens het oppervlak weer opnieuw te coaten.

Roestprobleem eenvoudig oplossen

Met Ranex Rustbuster is het probleem met vliegroest eenvoudig op te lossen. Het product wordt op de roestspots en roestvlekken aangebracht met een kwast of roller. Na ongeveer 30 minuten is de roest opgelost en wordt het oppervlak nagespoeld met water. De vliegroest is hiermee volledig verwijderd.

Ook roestslijpsel of corrosie op rvs en chroom wordt door deze roestomvormer opgelost en maakt het oppervlak glanzend schoon. Het product is duurzaam voor materiaal en coating

Waar kun je de roestslijpsel verwijderaar voor gebruiken?

 1. Vernietigen en verwijderen van roest
 2. Oplossen van roestslijpsel
 3. Verwijderen van oppervlakteroest, vliegroest
 4. Schoonmaken van roeststrepen
 5. Verwijderen van kalkaanslag

Op welke materialen kun je Ranex Rustbuster gebruiken?

Ranex Rustbuster is te gebruiken als roestslijpsel verwijderaar op metalen als ijzer, staal, rvs en chroom. Vliegroest en roeststrepen zijn eenvoudig te verwijderen van polyester, lak en verf. ​

​Hoe werkt Ranex Rustbuster?

Ranex Rustbuster is eenvoudig en effectief in gebruik. In slechts één behandeling een schoon en roestvrij resultaat.Door een chemisch proces wordt de roest tot in de kern vernietigd. De roest wordt als het ware verbrand. Het residu na het roest verwijderings-proces is een inactief ijzerfosfaat. Het behandelde oppervlak geeft een uitstekendehechtingaan primer of verf.
Om te verder te conserveren is het behandelde oppervlak overschilderbaar met iedere 1- of 2-componenten primer. Zonder nabehandeling is het behandelde oppervlak ongeveer 6 weken beschermd tegen opnieuw roesten.

Bij roest: de vloeistof aanbrengen op roest met een kwast of borstel. Aanbevolen droogtijd: 24 uur
Bij roestslijpsel, vliegroest en kalkaanslag: de vloeistof aanbrengen met een kwast of borstel. De vloeistof niet laten indrogen. Zodra de roest is verdwenen, het oppervlak naspoelen of afnemen met een vochtige doek

Ranex Rustbuster is biologische afbreekbaar en voldoet aan de milieu eisen.

Ranex Rustbuster is een krachtige industriële verwijderaar voor roest en roestslijpsel. Dit sterke en effectieve product verwijdert spatten en slijpselresten welke veroorzaakt zijn door het slijpen/snijden van metalen.
Ranex Rustbuster verwijdert moeiteloos slijpsel en

Roestslijpsel bij scheepsbouw en staalconstructies

Tijdens de bouw en verbouw van scheepscasco’s, constructies ontstaan kleine staaldeeltjes die rondzweven in de lucht. De kleine deeltjes hechten zich in het oppervlak (coating, metaal of polyester) en gaan roesten. Door de roest ontstaan beschadigingen aan het oppervlak en gaat het metaal verder roesten.

Ranex Rustbuster wordt toegepast bij het ontroesten van en door:

 • Machines, voertuigen en gebouwen
 • Schepen in de Offshore, Visserij, Transport en Overheid
 • Verwijderen van gele/bruine aanslag van waterlijn in de scheepvaart & watersport
 • Oplossen van kalk- en cementsluier van tegelwanden en -vloeren
 • Verwijderen van vliegroest van rvs machines, spoelbakken, objecten
 • Verwijderen van kalk en cement van schoonmetselwerk
 • Sterke toepassing voor in de scheepsbouw

Bekijk de video eenvoudig roestslijpsel verwijderen

Hoe kan ik roestslijpsel  verwijderen?

 • Ranex Rustbuster aanbrengen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar op het met roest geïnfecteerde oppervlak aanbrengen
 • Wanneer het roestslijpsel volledig is verdwenen (meestal tussen 30 – 60 minuten), het oppervlak naspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

De bijzondere eigenschappen van de roestomvormer

 1. Een met Ranex Rustbuster behandeld oppervlak blijft langer vrij van roest en vliegroest en roestslijpsel.
 2. Ranex Rustbuster verwijdert ook roest in en uit lasnaden.
 3. Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning. Hierdoor is Ranex Rustbuster ook uitermate geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: beton, antifouling, natuursteen, marmer, gegalvaniseerd staal en aluminium