Roestvlekken verwijderen

Roestvlekken verwijderen

Roestvlekken reinigen van roest

Roestvlekken is een vervelend iets,  maar met gebruik van de juiste middelen is hier wel iets aan te doen!
Voor het verwijderen van roestvlekken en corrosie op staal hebben wij de oplossing: Ranex Rustbuster.  Een opmerkelijk product en bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest en vliegroest op rvs met een direct resultaat.

Maar Ranex Rustbuster is ook een krachtige roestverwijderaar voor door roest sterker aangetaste metalen oppervlakken.
In tegenstelling tot veel andere middelen is Ranex Rustbuster een organisch product en tast het metaal niet aan. Ranex Rustbuster is ongevaarlijk voor mensen en milieu. Ranex Rustbuster is zacht voor uw metaal en hard tegen vervelende roestplekken en oxidatie vlekken.

Het oppervlak van  staal wordt aangetast door zuur en aanslag, hierdoor ontstaat roest en vliegroest. Dit geeft bruine roestvlekken op het rvs (theevlekken genoemd). Roest komt voor op auto’s, fietsen, scooters en brommers, hekwerk, machines etc. Roestplekken zijn met gebruik van Ranex Rustbuster binnen 30 – 60 minuten volledig opegelost, zonder dat het oppervlak wordt aangetast. Gebruik geen bijtende middelen, deze tasten de oxidehuid aan, wat leidt tot verkleuring en tot snellere roestvorming.

Waarom roest verwijderen met Ranex Rustbuster

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt deze roestverwijderaar dan zo uniek:

  • Allereerst het meest belangrijke; Ranex Rustbuster werkt grondig en snel! Vliegroest op roestvast staal verdwijnt binnen 30-60 minuten probleemloos.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar werkt niet alleen op roestvast staal, maar ook op veel andere metalen als staal, ijzer, chroom en koper.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar is organisch; veilig voor mens en milieu (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of aggresieve roestverwijderaars).
  • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Ranex Rustbuster is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal.
  • Door de lage oppervlaktespanning komt Ranex Rustbuster tot in de poriën van het roestvast staal.

Na de roestbehandeling zijn de roestplekken en roestvlekken van en uit het roestvast staal verwijderd, hierdoor sluit het oppervlak zich van nature. Het roestvast stalen oppervlak heeft weer haar oorspronkelijke staat.

Hoe kan ik eenvoudig roest van roestvast staal verwijderen

  • Ranex Rustbuster aanbrengen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar op het roestige oppervlak
  • Wanneer de roest volledig is verdwenen (30-60 minuten), het oppervlak afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

Ranex Rustbuster – De voordelen

→ Een oppervlak wat met Ranex Rustbuster is behandeld,  blijft langer vrij van roest en vliegroest.

→ Ranex Rustbuster verwijdert ook roest in en uit lasnaden.

→ Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning, hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen en marmer.