Roestvrij staal roest verwijderen

Roestvrij staal roest verwijderen

Dat roestvrij staal niet roest is helaas niet waar, maar met gebruik van de juiste middelen kunt u hier wel iets aan te doen!
Voor het verwijderen van roest en corrosie op roestvrij staal hebben wij de oplossing: Ranex Rustbuster.  Een opmerkelijk product en bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest en vliegroest op rvs met een direct resultaat.

roestvrij staal roest behandelenroestvrij staal roest behandelen

Maar Ranex Rustbuster is ook een krachtige roestverwijderaar voor door roest sterker aangetaste oppervlakken van roestvrij staal.
In tegenstelling tot veel andere middelen is Ranex Rustbuster een organisch product en tast het uw rvs niet aan. Ranex Rustbuster is ongevaarlijk voor mensen en milieu. Ranex Rustbuster is zacht voor uw metaal en hard tegen vervelende roest en oxidatie vlekken.

Het oppervlak van roestvrij staal wordt aangetast door zuur en aanslag, hierdoor ontstaat roest en vliegroest. Dit geeft bruine vlekken op het rvs (theevlekken genoemd). Roest komt voor op kunstwerken, trap, hekwerk, railing, liften, machines etc. Vliegroest en roestslijpsel is met gebruik van Ranex Rustbuster binnen 30 – 60 minuten volledig opegelost, zonder dat de oxidehuid wordt aangetast. Gebruik geen bijtende middelen, deze tasten de oxidehuid aan, wat leidt tot verkleuring en tot snellere roestvorming.

Waarom roest verwijderen met Ranex Rustbuster

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt deze roestverwijderaar dan zo uniek:

  • Allereerst het meest belangrijke; Ranex Rustbuster werkt grondig en snel! Vliegroest op roestvrij staal verdwijnt binnen 30-60 minuten probleemloos.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar werkt niet alleen op roestvrij staal, maar ook op veel andere metalen als staal, ijzer, chroom en koper.
  • Ranex Rustbuster roestverwijderaar is organisch; veilig voor mens en milieu (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of aggresieve roestverwijderaars).
  • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Ranex Rustbuster is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal.
  • Door de lage oppervlaktespanning komt Ranex Rustbuster tot in de poriën van het roestvrij staal.

Na de roestbehandeling is de roest en aanslag van en uit het roestvrij staal verwijderd, hierdoor sluit het oppervlak zich van nature. Het roestvrij stalen oppervlak heeft weer haar oorspronkelijke staat.

Hoe kan ik eenvoudig roest van roestvrij staal verwijderen

  • Ranex Rustbuster aanbrengen met een kwast, roller of eventueel een vernevelaar op het roestige oppervlak
  • Wanneer de roest volledig is verdwenen (30-60 minuten), het oppervlak afspoelen met water of afnemen met een vochtige doek.

Ranex Rustbuster – De voordelen

→ Een oppervlak wat met Ranex Rustbuster is behandeld,  blijft langer vrij van roest en vliegroest.

→ Ranex Rustbuster verwijdert ook roest in en uit lasnaden.

→ Ranex Rustbuster heeft een SG van 1.2 en een lage oppervlaktespanning, hierdoor is het bijzonder geschikt voor het verwijderen van roest in dubbelingen, velsnaden en holle pijpen.

Note: Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, antifouling, beton, natuursteen en marmer.