Vaaraanslag verwijderen

Vaaraanslag verwijderen

Bruine of gele vaaraanslag verwijderen van de romp van uw schip is elk jaar weer een uitdaging. Vaak gebeurt dit aan het einde van het vaarseizoen zodat aan het begin van het nieuwe watersportseizoen de boot direct in de wax of antifouling gezet kan worden.

Oorzaak vaaraanslag

De oorzaak van de gele vaaraanslag op de romp is belangrijk om te weten. De bruin-gele waas wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater in combinatie met zonlicht zorgen voor de uiteindelijke gelige verkleuring.

Hoe kan ik deze vaaraanslag op de romp verwijderen?

Gele aanslag op de romp is kalkaanslag. Ranex lost de aanslag eenvoudig en effectief op.

  1. Ranex Rustbuster aanbrengen op de vergeling. 
  2. Het behandelde oppervlak direct afnemen met een vochtige doek

Note: Wanneer het behandelde oppervlak indroogt, zal de opgeloste kalk opdrogen en ontstaan er weer doffe plekken. Daarom wordt het behandelde oppervlak afgenomen met een vochtige doek ! Dofheid ontstaat dus niet als het gevolg van aantasting van de coating, maar is het gevolg van opgedroogde kalkaanslag.

Ranex Rustbuster niet gebruiken op: gegalvaniseerd staal, aluminium, beton, natuursteen, marmer en antifouling.

Het product is duurzaam voor materiaal en coating en daarnaast ook nog eenvoudig en effectief in gebruik. Toepassing bij het verwijderen van vaaraanslag, roest, roestslijpsel, vliegroest en roeststrepen. Gebruik op verschillende materialen zoals op coating, lak, polyester, rubber en hout. En natuurlijk metalen als ijzer, staal, RVS en chroom